48 de ore in realitate virtuala- o experienta similara cu consumul de droguri

Entuziasmul in ceea ce priveste realitatea virtuala este din ce in ce mai ridicat, din moment ce majoritatea companiilor din domeniul tech dezvolta astfel de casti VR. Insa, un artist a devaluit cum este sa petreci perioade lungi de timp in lumea virtuala. Astfel, dupa ce acesta a petrecut 48 de ore scufundat in experienta realitatii virtuale, acesta a declarat ca intreaga senzatie a fost similara cu trairea oferita de consumul de droguri, numai ca totul este controlat.

Thorsten Weidemann, fondatorul “A Maze” a petrecut 48 de ore in interiorul unei realitati augmentate, purtand o casca HTC Vive, o salopeta roz si papuci de casa de tip slapi. “Nu am avut probleme fizice, nici nu am avut dureri la nivelul ochilor, dureri de cap sau ameteli”- sustine acesta. Scopul acestuia nu a fost doar acela de a vedea cat reuseste sa supravietuiasca in astfel de “spatiu” fara a se imbolnavi, ci, Weidemann a fost curios sa vada cum e sa petreaca o perioada mai lunga de timp intr-o realitate virtuala.

Calatoria virtuala

Aceasta “calatorie” a fost, pe jumatate, experiment, iar cealalta jumatate a fost realizata pentru un proiect de performanta numit “Disconnect”- care a fost transmis in direct la Game Science Center din Berlin. Weidemann sustine ca oamenii vor incepe sa petreaca din ce in ce mai mult timp in realitatea virtuala, incepand cu anul 2016. “Tehnologia VR ne ofera o sansa de a ne distra altfel. Insa o perioada mai lunga de timp in aceasta experienta este cu adevarat speciala si ar putea fi confundata foarte usor cu o experienta in care as fi consumat droguri”. In timpul experimentului, Weidemann a fost ghidat de catre Sarah Lisa Vogl, care l-a ajutat pe acesta pe tot parcursul sau in ceea ce priveste viata virtuala. Vogl a fost responsabila pentru incarcarea de noi experiente si pentru a-l mentine motivat pe toata perioada experimentului.

Blogger: Cristina M.

Leave a Comment