5 recomandari despre cum sa te feresti de raceala

Indiferent de perioada anului, raceala poate fi mereu prezenta. Faptul ca ne indreptam spre sezonul cald nu ne ofera nici pe departe dreptul sa ne culcam pe o ureche si sa nu ne facem griji asupra sanatatii. Perioada de vara se poate dovedi mult mai periculoasa decat am crede si acest lucru nu are nicio legatura cu temperaturile, ci cu anumite lucruri pe care le facem noi gresit, respectiv cu obiceiurile pe care le-am deprins in timp.

De pilda, marea majoritate dintre noi avem tendinta de a consuma bauturi mult prea reci sau sa facem baie in apa mult prea rece pentru corpul nostru. Acestea nu sunt prea bine suportate de corpul nostru si de cele mai multe ori apar foarte usor racelile, ajungandu-se chiar la gripa.

In perioada in care virusii gripali sunt prezenti in aer, este foarte dificil sa te feresti de imbolnavire. Imunitatea este cel mai bun aliat al corpului uman impotriva oricarei forme de raceala, asadar, este esential de investit cat se poate de mult in sporirea si cresterea acesteia.

Iata care sunt metodele cele mai eficiente prin care poti sa te feresti de raceala!

Vaccin antigripal

De fiecare data cand se anunta existenta unui virus gripal, vaccin este cea mai sigura solutie. Protectia oferita de un vaccin poate avea o durata de peste un an. Copiii si batranii sunt cei mai predispusi in aceste cazuri, de aceea ei sunt si primii carora li se adreseaza astfel de tratamente.

Imunizarea cu vitamine

Cel mai recomandat este renumitul supliment alimentar cu vitamina C. Acesta este cel mai recomandat pentru sporirea imunitatii, atat la copii, cat si la adulti.

lizzy centravit

De asemenea, va creste si nivelul de pofta alimentara, ceea ce va determina, totodata, asimilarea unui numar complet de vitamine necesare sistemului imunitar.

Sportul

Exercitiile fizice nu sunt responsabile doar de perfectionarea aspectului fizic, ci si cu tonifierea organismului. Corpul uman are nevoie de foarte multa activitate fizica pentru a fi imun in fata oricaror forme de infectii. Este important sa se acopere macar minimul necesar de efort zilnic, respectiv, cca. 30 min.

Somnul suficient

Odihna este la fel de importanta, precum hrana pentru cursul normal al vietii. Lipsa somnului duce la efecte neplacute ca si slabirea organismului, facandu-l mult mai predispus la asimilarea racelilor sau virusurilor gripale.

Dezinfectarea obiectelor personale

Desi facem tot posibilul sa rupem contactul cu persoanele pe care le vedem purtatoare de virusuri gripale, este foarte usor sa dobandim virusul si din alte surse. Telefonul si tastatura, desi le vedem foarte curate si intretinute, este foarte important de stiut ca ele ascund o adevarata sursa de bacterii si microbi care se pot raspandi foarte usor in organismul nostru.

Este foarte important de avut in vedere aceste cinci sfaturi de catre orice persoana de-a lungul intregului an. Parintii ar trebui mai cu seama sa fie atenti la aceste sugestii pentru ca cei mici sunt precum un burete care absorb toti virusii de raceala din aer. Asta nu inseamna totusi ca trebuie sa ai o grija excesiva legata de acest aspect, insa este recomandat sa incerci sa previi cat se poate instalarea unei raceli.

 

Leave a Comment