Adolescentii isi incep viata sexuala prea devreme

Traim intr-o lume in care tehnologia si-a pus de mult amprenta pe tot ceea ce facem si ceea ce realizam in viata de zi cu zi, astfel incat am ajuns sa fim manipulati de era tehnologica si a internetului.

Cei mai multi adolescenti aleg sa iti savureze timpul liber pe retelele de socializare, in masura in care nu mai cominica real, fata in fata unul cu celalalt, pentru simplul fapt ca au cele mai noi telefoane care le ofera un acces constant la retelele de socializare.

Poate ca gresesc cand spun ca viata acestora este influentata in functie de ceea ce citesc, ceea ce vad si de aceea sunt dispusi la o viata sexuala timpurie. Cei mai multi se lasa condusi de anturaje si aleg sa se implice in relatii trupesti, fara a mai tine cont de sentimente, pentru ca isi doresc sa impresioneze.

Viata sexuala si adolescentii

Adolescentii considera ca implicarea intr-un act sexual tine doar de nevoile si placerile corpului, pentru ca nu trebuie musai sa iubesti ca sa poti intretine relatii sexuale. Condusi de impuls si mai putin de ratiune, acestia ajung sa aiba contacte sexuale neprotejate chiar si in salile de clasa, in bai sau in salile de sport.

Cei mai multi nu sunt constienti de consecintele pe care le poate avea sexul, incat se trezesc ca devin parinti prea devreme, pentru care nu sunt nici pe departe pregatiti. Lipsa de implicare a parintilor in explicarea importantei sexului in viata lor joaca un rol important, incat acestora le este rusine sa le explice copiilor cum sta treaba, motiv pentru care apeleaza la internet pentru a obtine informatiile necesare.

Riscul bolilor cu transmitere sexuala creste de la un an la altul, din varii motive, de la lipsa de igiene, neinformare si pana la viciile la care sunt supusi tinerii de astazi.

1 Comments

Leave a Comment