Agronutrientii pentru cresterea unei recolte bogate

Pentru a creste sanatos si in rod bogat, orice cultura necesita substante nutritive. In ajutorul lor vin ingrasamintele, cu continut variat de nutrienti, special concepute pentru o crestere sanatoasa si eficienta.

Agronutrienti pentru o crestere eficienta a recoltei

Orice agricultor stie ca pentru a obtine productii bogate trebuie sa urmareasca etapele cresterii, oferindu-le stimulentul necesar pentru a cunoaste o dezvoltare corespunzatoare. Fiecare tip de planta vine cu nevoi diferite, astfel ca administrarea ingrasamintelor trebuie sa se realizeze prin raportare la fazele de dezvoltare ale plantelor.

Spre exemplu, in cazul tomatelor, cei care doresc sa mareasca fructul lor trebuie sa aiba in vedere aplicarea ingrasamintelor cu continut de calciu si potasiu atunci cand fructele sunt legate, in faza de dezvoltare a plantelor.

Indispensabil in cresterea si dezvoltarea prielnica a plantelor este potasiul. Acest element trebuie sa existe in cantitati adecvate in planta pentru a creste optim, pentru a fi sanatoasa. Desigur, sa nu uitam de apa de care au nevoie, caz in care potasiul din nou este eficient pentru ca mareste puterea plantelor de a absorbi apa la nivel radicular. In acest mod, fructele tomatelor cresc mari mai repede. In acelasi timp creste si calitatea lor.

Este perioada in care si calciul este un element de mare importanta, de asemenea esential in planul de fertilizare faziala a tomatelor. Este cel al carui rol e sa echilibreze nutritia plantelor, pentru a rezulta o nutritie nu doar sanatoasa, dar si care sa aiba un aspect prezentabil.

Dupa faza de maxima dezvoltare a acestora, urmeaza cea de maturare a fructelor – coacerea. Cei care doresc inducerea coacerii, vor avea in vedere o cantitate mai redusa de azot, respectiv a ingrasamantului ce il are la baza, optand pentru o cantitate optima de potasiu.

Motivul este mai putin cunoscut de agricultorii la inceput de drum, insa azotul in cantitate mai mare decat necesarul rezulta in ingreunarea proceselor de maturare. Iata motivele pentru care dezvoltarea vegetativa se continua in detrimentul celei de maturarare. Astfel, este impiedicata acumularea corespunzatoare a factorilor de tip metabolic de care este nevoia pentru maturare si procesul post maturare. Asta inseamna, in cazul tomatelor, ca anumite parti din fruct raman verzi chiar si dupa ce sunt recoltate pentru o perioada indelungata. Iata de ce este perioada in care necesare sunt ingrasamintele din potasiu. Astfel de agronutrienti de calitate gasesti in portofoliul NuOricum.

Fertilizarea realizata cu ajutorul produselor ce au la baza potasiu este o recomandare din partea specialistilor in ingrasaminte, pentru ca acestea contribuie la o marime potrivita a fructelor, respectiv a celor timpurii. De altfel si calitatea lor este una ridica intrucat primesc ajutorul necesar pentru crestere. De altfel si aspectual acestea se prezinta mai bine, vin sub o culoare mai intens. Prezinta un continut mai bogat de glucide, dar si de alti factori biologici importanti – tomatina, licopen, vitamina C.

Pentru a avea astfel de rezultate deosebite, este necesara utilizarea unor ingrasaminte de calitate, eficienta. Intra pe nuoricum.ro si comanda-le pe cele potrivite culturii tale.

Leave a Comment