Ai nervi? Iata care pot fi cauzele

Se intampla de foarte multe ori ca unii oameni sa fie nervosi, tafnosi iar acest lucru sa se intample fara sa existe un anumit motiv, bine intemeiat sau plasat dar care lasa urmari destul de grave asupra oamenilor din jurul dvs. Foarte multi oameni au probleme cu starile nervoase si nu se pot controla uneori. Totusi, pentru a putea stapani aceste situatii este foarte important sa faci astfel incat sa determini cauza care iti face cei mai multi nervi. Iarta care sunt in general cauzele care iti provoaca nervii:

Hormoni

Probabil ca ai observat ca te confrunti cu o stare de nervozitate aproape in fiecare luna si a aceasta se intampla de regula in aceasi perioada. Probabil ca stii ca aceasta stare are de obicei o legatura directa cu ciclul menstrual pentru ca se produce estrogen si progesteron care apare de obicei cu o saptamana inainte de mesntruatie. Totusi, nivelul de progesteron se regleza brusc si scade la fel de rapid, lucru care determina aparitia starii de nervozitate. Ij aceste momente, incepi sa devii tafnoasa, sa nu ai chef de nimic si sa ai foarte multi nervi inexplicabili.

De asemenea, si menopauza poate fi resposabila de faptul ca sunteti nervosi sau nu aveti chef de diferite lucruri. In aceatsa perioada trebuie s amariti consumul de acizi grasi si omega3 deoarec numeroase cercetari demonstreaza faptul ca aparitia acestot stari sunt in general declansate de diferite schimbari hormonale. Incearca sa consumi somon, macrou, sardine, hering, ansoa, avocado, nuci avocado si alte alimente care sunt bogate in astfel de vitamine si nutrienti si csre va pot ajuta sa stapananiti aceste stari.

Cafeina

Probabil ca nu iti dai seama insa nu conteaza ce cantitate de cafeina consumi poate sa creeze dependenta. In momentul in car edevii depenendent pur si simplu de cafea si incepi sa te confrunti cu diferite simptome dernajante ar trebi sa incerci sa renunti la ea. Astfel, vei reudce problemele si durerile de cap.

1 Comments

Leave a Comment