Aplicatia Facebook Paper

851568_209350242603126_25189882_nPentru incepatori, aplicatia de sine statoare i-a luat companiei aproape 30 de luni pentru a o construi, un timp foarte mare pentru standardele de miscare rapida ale Facebook-ului. Cand Paper a fost dezvaluit pentru prima data, multi utilizatori au fost placut surprinsi de design-ul aplicatiei, ce este bogat in imagini cu exceptia unor butoane din coltul de dreapta sus, nu arata ca nici o aplicatie Facebook cu care ne-am obisnuit.

In timp ce nu era asteptata, aplicatia este inca neobisnuita. Facebook a construit alte 5 aplicatii de sine statatoare de-a lungul celor 10 ani de existenta, incluzand aplicatia traditionala Facebook. Grupul include o aplicate de care probabil n-ati auzit niciodata (Facebook Pages Manager este doar pentru administratorii de pagini) si inca una de care Facebook spera sa nu auzim (Poke, o aplicatie care seamana cu Snapchat).

Lucru care ne aduce la Paper, o aplicatie iOS cu un fux de stiri restructurat si sectiuni multiple de citit destinate sa scoata la suprafata continut nou pentru Facebook. Desi pare un hit, Paper a scazut din graficul App Store. Utilizatorii incearca sa-si dea seama exact unde se potriveste Paper in utilizarea retelelor sociale.

Dar Facebook vede aceasta aplicatie diferit fata de multi dintre noi. Nu ar trebui sa fie un ziar, ar trebui sa fie presa de tipar.

Cu ajutorul lui Paper, utilizatorii pot sa schimbe sectiunile pe care aleg sa le urmareasca, precum tehnologie, sport sau mancare, aplicatia scoate in evidenta articolele relevante asupra acestor subiecte de pe Facebook. Unul dintre aceste sectiuni este fluxul de stiri, si utilizatorii pot sa posteze pe profilul lor Facebook din intermediul aplicatiei.

Sectiunile sunt cele care fac comparatia cu alti aplicatii de presa precum Flipboard si Pulse (aplicatia celor de la Linked In). Paper nu a fost construit doar pentru consum, a fost construit sa ofere utilizatorilor unelte mai bune pentru distribuirea si crearea continutului lor propriu.

Leave a Comment