Cadouri pe care copilul dumneavoastra nu le va uita niciodata

Majoritatea adultilor pastreaza amintiri din vacante, cele mai multe centrate in jurul credintei, familiei si traditiilor, pe cand foarte putine amintiri din copilarie includ jucariile primite in dar. De aceea urmatoarele idei de cadouri vor avea un adevarat impact pe intregul parcus al vietii celor mici.

Afirmatia. Cateodata un simplu cuvant de afirmare poate schimba o viata intreaga. Asadar, asigurati-va ca ii spuneti copilului dumneavoastra cat de mult il apreciati. Iar apoi, amintiti-i acest lucru ori de cate ori aveti ocazia.

Provocarea. Incurajati-va copilul sa aiba vise marete. In schimb, acestia vor reusi mai multe decat au crezut ca pot face si poate chiar mai multe decat ati crezut dumneavoastra ca este posibil.

Compasiunea/dreptatea. Viata nu este corecta. Nu va fi niciodata, intrucat exista prea multe variabile. Dar, atunci cand s-a comis o nedreptate, este bine ca cei mici sa ajute la indreptarea ei. Jocurile cu plusuri si papusi, pe roluri ii pot ajuta pe cei mici sa isi dezvolte spiritul civic si sa devina atenti la sentimentele celorlalti.

Satisfactia. Nevoia pentru mai multa multumire este contagioasa. De aceea, unul dintre cele mai deosebite cadouri pe care le puteti face copilului dumneavoastra este aprecierea pentru a fi multumit cu ceea ce are.

Curiozitatea. Invatati-va copilul sa puna intrebari despre cine, ce, unde, cum, de ce si de ce nu. Este important sa nu ii impiedicati pe cei mici sa isi exprime liber curiozitatea.

Determinarea. Unul dintre cei mai mari factori determinanti in succesul unei persoane este marimea vointei acesteia. Ganditi-va asadar ce puteti face pentru a ajuta la cresterea determinarii copilului dumneavoastra.

Disciplina. Copiii trebuie sa invete totul de la inceput, inclusiv comportamentul adecvat, cum sa se inteleaga cu ceilalti, cum sa obtina rezultate si cum sa isi indeplineasca visurile. Disciplina nu trebuie evitata sau retinuta, ci trebuie sa fie consistenta si pozitiva.

Incurajarea. Cuvintele sunt puternice. Acestea pot crea sau distruge. Cele mai simple cuvinte pe care le alegeti astazi pot oferi incurajare si ganduri pozitive unui copil, sau pot avea un efect exact contrar, asadar alegeti-le cu atentie.

Imaginatia. Viata se schimba in ce in ce mai repede. Lumea de maine nu arata deloc ca cea de astazi, iar persoanele cu imaginatie sunt cele ce nu doar traiesc, ci si creaza lumea din jurul lor.

Oportunitatea. Copiii au nevoie de oportunitati de a experimenta lucruri noi, astfel incat sa poata descoperi ce le face placere si la ce sunt buni. Si, impotriva credintei populare, acest lucru nu necesita foarte multi bani. Machetele pot ajuta la dezvoltarea abilitatilor celor mici si la descoperirea pasiunilor lor.

Cel mai important cadou pe care cineva il poate face, insa este dragostea. Oferiti-i copilului dumneavoastra toata dragostea, neconditionat si nepartinitor.

Leave a Comment