Cat de importanta este miscarea

Miscarea si exercitiul fizic joaca un rol foarte important pentru mentinerea unei vieti sanatoase. Multi oameni ignora aceasta activitate, pentru ca apoi sa regrete, nu trebuie ca tu sa faci aceeasi greseala.

Toti am auzit ca miscarea e buna pentru sanatate, dar nu stim exact modul cum functioneaza asta. Ajuta la obtinerea formei corporale dorite dar are efecte si asupra mintii si sufletului. Desi multi cunosc beneficiile pe care le aduce, nu multi trec si la fapte pentru a ajunge la acele beneficii. Acest lucru se poate datora faptului ca avem un program incarcat, insa sunt si persoane care nu simt nici o atractie pentru orice forma de miscare pentru ca nu sunt constienti de cat de importanta este. Conceptia generala si gresita este ca exercitiile fizice sunt doar pentru sportivi, culturisti, cei din acest domeniu care implica mai multa activitate fizica. Ceea ce nu reusesc sa inteleaga aceste persoane cu conceptia lor gresita este faptul ca organismul fiecaruia dintre noi tanjeste dupa miscare, aceasta il ajuta sa functioneze mult mai bine. O viata sedentara iti poate afecta corpul pe termen lung, iata in continuare cateva argumente in favoarea exercitiului fizic si miscarii.

Fie ca alegi exercitii fizice pentru stimulare cardiovasculara precum aerobic, jogging, inot si altele, te vor ajuta sa scazi in greutate. Toate ajuta la arderea de calorii, iti vor imbunatati si accelera metabolismul si arderile, grasimea din organism care nu este necesara va fi astfel eliminata.

Adesea ne simtim obositi, lenesi, fara chef, nu avem ritmul pe care ni l-am dori, toate acestea se datoreaza unei lipse de energie. Exersand corpul intr-un mod regulat te va face sa devii mai eficient, vei aloca automat mai multa energie pentru activitatile mai solicitante si mai putina pentru cele ce nu necesita un aport mare in acest sens. Vei observa de asemenea ca prin miscare vei avea o rezistenta mai buna la un efort sustinut si vei putea sa te recuperezi mai repede dupa acesta.

Multi vor sa isi tonifieze corpul dar nu vor sa recurga la tratamente si medicamente. Exercitiul fizic este raspunsul la aceasta problema. Scapi de kilogramele in plus, iti maresti masa musculara si obtii un tonus mai bun. De asemenea miscarea este importanta pentru sanatatea mentala, nu degeaba se spune “Minte sanatoasa in corp sanatos”.

Alte beneficii pe care le aduce exercitiul fizic sunt revigorarea sistemului imunitar, a vietii sexuale, ajuta la vindecarea insomniei etc. Asadar nu mai inventa scuze precum “Nu am suficient timp” si nu te lasa cuprins de lene. Exercitiile fizice regulate sunt ceea ce ai nevoie daca vrei sa ai o viata mai buna si o stare de bine generala.

Leave a Comment