Cauzele frecvente ale divortului

Se intampla de foarte multe ori mai ales in ultima vreme ca divortul sa fie o problema foart des intalnita. Oamenii au inceput sa divorteze intr-un numar destul de mare. Motivele sigur ca sunt diverse.

Este normal ca la inceputul unei casatorii sa nu ne gandim in niciun caz la despartire sau la divort insa la un moment dat, in cazul in care nu exista intelegere intre parteneri. Se intampla deseori ca oamenii sa aiba parte de despartiri.

Totusi, divortul ar trebui sa fie ultima solutie care sa se ia in calcul in cazul unui mariaj cu probleme pentru ca aceasta decizie este de cele mai multe ori irevocabila. Exista diferite motive care datoreaza divortul. Iata care sunt acestea:

Lipsa de anagajament

Se intampla de foarte multe ori ca sa existe foarte multe dintre cupluri care au lipsa de angajament iar acesta este principalul motiv pentru care foarte multi aleg calea desparitii. De asemenea, 63% din peroanele care au divortat spun ca si-au dorit din partea celuilalt mai multe eforturi pentru a salva casnicia. 35% din barbati si 21% din femei spun ca ar fi trebuit chiar ei sa se straduiasca mai mult ca sa salveze casnicia.

Dispute

Un al motiv pe care oamenii il considera decisiv pentru divprt este faptul ca exista prea multe dispute intr-un cuplu. Se intampla de foarte multe ori ca cei doi parteneri sa se certe foarte mult. Una dintre cele mai importante cauze ale disputelor este faptul ca partenerii refuza sa inteleaga, sa aprecieze sau sa valideze perspectiva partenerului.Astfel, incep diferite conflicte intre parteneri care duc in final la ruptura cuplului.

Leave a Comment