Ce ar trebui sa faci pentru a avea respect fata de sine

De foarte multe ori oamenii nu se comporta cu respect. Aici nu ma refer la faptul ca nu sunt suficienti de respectuosi cu cei din jurul lor ci ma refer la faptul ca nu isi respecta propria persoana. Vorbim despre respect si tot timpul vorbim despre faptul ca ar trebuie sa il avem fata de cei din jurul nostru, uitand ca cel mai important lucru este sa ne respectam propria persoana.

Toate studiile demonstreaza faptul ca psihilogia umana a demostrat faptul ca autocompasiunea este un instrument extrem de important in tratarea depresiei, anxietatii si a afectiunilor legate de mancare sau altele. Exista multi factori care ne pot deteriora starea fizica si psihica insa este foarte important sa facem astfel incat sa stim sa ne tratam problemele la momentele potrivite. Totusi, de foarte multe ori oamenii care au compasiune pentru propria persoana sunt oameni slabi sau cel putin asa considera ei. Din acest motiv, unii oameni prefera sa nu se compatimeasca sau sa nu faca lucruri care ar putea sa le scada personalitatea.

De cele mai multe ori trebuie sa fim constienti ca a te compatimi este acelasi lucru cu a avea mila fata de sine. De fapt, as spune mai degraba ca mila este dusmanul compasiunii. Spre deosebire de compasiune, mila presupune comportamentul inferior din anumite puncte de vedere. Compasiunea vine din suferinta si de regula, persoanele care au compasiune sunt persoane cu un suflet bun.

In plus, oamenii care sunt buni cu ei sunt destul de lenesi si de nemotivati. Exista foarte multe persoane care sunt foarte lenese sau nu se sinchisesc sa faca anumite lucruri pentru ca au o compasiune prea mare pentru ei. Asadar, oamenii care se compatimesc sunt de regula lenesi si nu fac eforturi pentru a se perfectiona. Ei se multumesc cu ceea ce au si nu fac eforturi pentru progres.

 

Leave a Comment