Un regim alimentar adecvat este mai mult decat necesar pentru cei ce vor sa isi creasca masa musculara. Castigarea de muschi si pierderea de grasime a devenit un obiectiv principal pentru multe persoane in ziua de astazi. Daca intr-adevar se doreste ca masa corporala sa fie crescuta, si nu cu grasime, ci cu pachete de muschi, pe langa exercitiile fizice necesare se impune si o dieta corespunzatoare. Proteinele sunt considerate caramizile care construiesc treptat masa musculara. Exista o mare diversitate de optiuni cand vine vorba de a castiga masa musculara, cateva dintre ele le prezentam in continuare.

Carne de pui sau de curcan – recomandate pentru dieta oricui doreste sa castige masa musculara. Carnea de pui sau curcan este foarte bogata in proteine si contine o cantitate foarte scazuta de grasimi saturate.

Carne de peste – desi grasimile saturate nu sunt recomandate, corpul tot are nevoie de acizi grasi esentiali precum omega 3, ce ajuta foarte mult la cresterea masei musculare. Carne de somon, de ton, de sardine, sau chiar si conservele sunt optiuni excelente ca sursa de proteine si acizi grasi esentiali.

Carne rosie – bogata in proteine, fier, zinc si vitamina B. Are si un nivel caloric ridicat, insa contine si grasimi saturate, de aceea nu trebuie consumata zilnic. Poate fi adaugata ca o varietate la dieta.

Oua: trebuie incluse si ele in regimul alimentar pentru cei interesati in cresterea rapida a masei musculare. Raportul de proteine – grasimi este de 60:1, prin urmare sunt surse de proteine in forma bruta.

Legume – nu pot fi ignorate din alimentatie. Sunt surse bogate de proteine si de fibre, acestea din urma imbunatatesc functionarea sistemului digestiv si ajuta de asemenea corpul sa mentina un nivel adecvat de insulina. Aceste doua lucruri sunt esentiale pentru cei ce vor sa isi creasca masa musculara.

Apa: hidratarea ofera muschilor functionalitate mai buna, de aceea apa nu trebuie uitata din regimul alimentar. Alimentatia si hidratarea joaca un rol foarte important cand se doreste cresterea masei musculare, bineinteles alaturi de exercitiile fizice.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *