Atunci cand se intampla nefericitul eveniment de a pierde pe cineva drag ai atat de multe de facut inca din primele clipe, incat pare ca nu iti dai seama daca functionezi pe pilot automat sau mai esti constient de ce faci. Sunt multi care iti vor spune ce si cum sa faci, dat fiind ca la romani inmormantarile sunt un lung sir de traditii de asemenea. Daca in toata valtoarea evenimentelor te gandesti, ce rol mai are si o coroana funerara citeste randurile ce urmeaza.
Coroana funerara era distinctia de inalta clasa candva
In trecut nu isi permitea oricine sa cumpere, sa gaseasca si sa depuna la capataiul unei persoane o coroana funerara. Asadar, coroane funerare erau vazute adesea doar la inmormantari ale unor persoane cu grad inalt in societate sau mai adesea la cei parte din armata, ce si-au dat viata la datorie.
In timp, acest gest a devenit se pare unul abordat la scara larga. O coroana este depusa langa sicriu pentru aproape oricine, de la rude la prieteni. Uneori chiar se alege o coroana depusa in numele colectiv al celor care vin sa sprijine moral familia indoliata. Cu alte cuvinte, chiar daca nu exista o legatura directa cu defunctul, participantii la un priveghi sau la o inmormantare depun o coroana de flori in semn de respect si din prietenie cu familia, cu unul din cercul de apropiati ai familiei indoliate.
Ce coroana sa alegi
Este de preferat ca ceea ce tu alegi sa fie distinct de orice alta coroana ce va fi depusa la capataiul defunctului. Asadar, aspectual vorbind, vei prefera o anumita culoare si un anumit tip de flori, iar mesajul vine sa incununeze cu succes aceasta alegere.
- Flori naturale sau artficiale? Nimic nu se compara cu mirosul bradului si al florilor. Dar o coroana naturala poate costa destul de mult.
- Crini sau garoafe? Garoafele sunt o alegere clasica si accesibila. Daca doresti sa iesi in evidenta alege ceva atipic sau mai elegant. Un pret echilibrat il au si gerberele.
- Alb sau rosu? Aproape orice culoare este potrivita si fiecare asociaza acest aspect cu legatura avuta cu defunctul. Cei mai traditionalisti din fire aleg culori inchise sau albastru pentru barbati si culori deschise in cazul femeilor.
- Forma? Clasica coroana este ovala dar acum pot fi realizate la comanda tot felul de variate, inclusiv cele in forma de cruce sau mai mici, rotunde, asa zisele coronite.
Cat despre mesaj, ceva sugestiv este simplul si clasicul „condoleante”, insa pentru cei care iti sunt apropiati vei dori sa scrii mai mult: „te voi pastra in inima mea”, „drum lin spre ceruri”, „ingerii sa te vegheze”.
Contact:
office@funerarenonstop-bucuresti.ro
0769.658.216