Primii pasi ai unui elev la cursurile de limba engleza de la Docentisimo – la ce sa se astepte parintii

Inscrierea copilului la un curs de engleza, chiar si online, poate fi o decizie inteleapta. Prescolarii sunt avizi de informatie, prind foarte repede notiuni noi si invata cu mult mai eficient decat un adult spre exemplu. Desigur, modul in care cei mici vor studia o limba straina va fi cu metode adaptate, cum sunt cursurile de la Docentisimo, ce implica materiale didactice interesante, video-uri, flash cards si multe altele.

La ce sa se astepte parintii cand ai lor copii incep cursurile de limba engleza online:

La putina confuzie intre limbi

Exista in unele cazuri confuzie in ganduri si atunci cand se va exprima copilul va vorbi jumatate in romana, jumatate in engleza si este perfect normal sa se intample asta. Sunt experientele timpurii, pentru incepatori ca parte din procesul de cunoastere a limbii straine. Va dura o perioada pana cand copilul invata sa identifice in paralel limba engleza de cea nativa. Iar exersatul este mama invataturii, nu-i asa?

La o perioada de tacere

Unii copii trec prin faza de refuz de a vorbi in limba engleza si asta da de gandit parintilor. Desigur ca adultii se asteapta la rezultate cat mai curand. Specialistii spun ca o astfel de perioada este strans legata de increderea de sine. Este nevoie de timp pentru ca un copil sa depaseasca o stare de acest gen, dar va reusi negresit. De aceea eforturile in ceea ce priveste desfasurarea unui curs de limba engleza trebuie dublate de eforturile parintilor de a incuraja convorbirile in limba engleza si acasa.

Rezultatele apar in timp

Presiunea pe care adultii au tendinta de a manifesta fata de copil poate fi intimidanta. De aceea la Docentisimo accentul cade pe copil exclusiv; pentru a-l ajuta pe acesta sa se integreze in grup prima sedinta este gratuita. In plus,  grupa ii va fi aleasa nu numai dupa varsta, ci si conform nivelului sau de cunostinte. Studiu adaptat asadar, care sa se plieze pe fiecare copil in parte. Grupele sunt restranse, de maximum 6 cursanti, astfel incat profesorul sa aiba timp suficient pentru a interactiona cat mai mult nu doar cu grupul de copii, ci si cu fiecare in parte.

Asadar, stresati sa-si auda cat mai repede copilul pronuntand cuvinte si propozitii in limba engleza, parintii ar putea gresi. Copiii au mai degraba memorie vizuala foarte buna si incepatori fiind fac asociere de cuvinte cu obiecte si imagini. Asadar parintii nu ar trebui sa se astepte ca dupa o sedinta copilul sa le repete efectiv cuvintele invatate pur si simplu.

Despre cum se vor desfasoara cursurile, despre studiul limbii engleze intr-un mod distractiv si eficient, interactiv, descoperim din cadrul paginii docentisimo.ro.

Leave a Comment