De ce recomand becurile cu LED

Un bec LED (engl. – “light emitting diode”, traducere “dioda emitatoare de lumina) este o dispozitiv electric care emite lumina. Desi folosite, in general, ca indicatori in cadrul dispozitivelor electronice, in ultima vreme au inceput sa fie folosite drept surse de iluminare. Datorita consumului redus de energie, calitatii luminii si lipsei emanarii de gaze toxice, aceste spoturi led Magic Led sunt tot mai populare, din ce in ce mai multi oameni renuntand la becul clasic si chiar la cel de tipul “economic”. Puteti achizitiona de pe Magic Led pentru un raport bun calitate-pret, produsele lor fiind realizate la standarde europene.

Eu am inceput sa folosesc de ceva vreme aceste tipuri de bec si nu se putea sa fiu mai multumit. Eu, personal, le folosesc pentru casa si le recomand oricui vrea sa traiasca, in primul rand, mai sanatos: acestea nu emit radiatii UV, ca celalalte becuri, si nici nu au in interior substante nocive ca mercurul, spre deosebire de becul economic.Sa nu mai spun de momentele acelea enervante in care tuburile traditionale cu neon palpaie, fiind atat de suparatoare vederii, provocand dureri de cap. Cu un bec led, acest lucru, pur si simplu nu se intampla. Acestea pot sa functioneze la intensitate mare si timp de 50.000 de ore incontinuu, dupa care puterea lor scade treptat; in contrast, becurile clasice, pur si simplu se opresc.

Becurile cu led nu emana caldura, iar unele modele au si o iluminare variabila, la alegere. Desi sunt destul de noi pe piata romaneasca, acestea se bucura de aprecieri pozitive in afara tarii noastre, datorita beneficiilor oferite pe care le-am enumerat in acest articol. Atunci cand ne cumparam becuri, tindem sa ignoram aspectele cele mai importante, precum energia consumata, fluxul luminos care este emis, tipul de lumina generat si eficienta acestuia. Ignorarea acestor detalii au efecte, fara sa ne dam seama, asupra confortului si sanatatii noastre, fie imediate, fie pe termen lung.

Trebuie mentionat ca folosirea acestora nu este limitata doar la uzul casnic; nici pe departe. Becurile cu tehnologie LED pot fi utilizate intr-o varietate de tipuri de iluminat, precum spatiile expozitionale, hoteluri, baruri, puburi, restaurante sau magazine, atat mari, cat si cele mici.

Leave a Comment