Despre cantarele statice si cum sa le alegem pe cele potrivite

Cantarele auto statice sunt niste cantare folosite pentru a cantari vehiculele, de orice natura ar fi acestea. In anumite domenii de lucru, sa se stie masa exacta a unui vehicul poate insemna succesul misiunii pentru care a fost pus in zona respectiva, de aceea este important sa se dispuna in orice domeniu de cantarul static potrivit.

Si, totusi, cum se alege cantarul auto static potivit? In primul rand, se aleg dimensiunile cantarului, care se aleg in functie de autovehiculele care urmeaza a fi cantarite. Intre 4 si 8 m se cantaresc autoturismele sau autoutilitarele mici, intre 9 si 12 m se cantaresc autovehicule medii si mari utilizate in constructii, intre 14 si 16 m se cantaresc autovehiule mari utilizate in domenii precum constructii, agricultura si asa mai departe, 18 m se foloseste pentru autovehicule mari utilizate in agricultura, iar 20 m sau mai mult se folosesc pentru aplicatii speciale.

In al doilea rand, se alege capacitatea maxima de cantarire. De regula, pentru autovehicule medii sau mari capacitatea maxima este de 40 t sau 60 t, capacitatea se alege in functie de autovehiculele cantarire, insa se poate alege si o capacitate maxima de cantarire mult mai mare, insa daca aceasta este mult mai mare decat masa totala a camioanelor cantarite, aest fapt va duce la o precizie mai mica a cantarului.

Un alt aspect important cand vine vorba de alegerea unui astfel de cantar este daca acel cantar este sau nu relocabil. A fi relocabil inseamna a putea fi demontat si remontat cu ajutorul unei macarale normale (cu o greutate intre 12,5 t si 16,5 t) si transportat cu ajutorul unui camion obisnuit, de 12 m, iar greutatea proprie a cantarului sa nu depaseasca 22 t. Aceste tipuri de cantare sunt necesare daca spatiul de lucru este inchiriat sau lucrul in sine necesita o mutare frecventa a utilajelor. Daca nu, tot este posibila achizitionarea unui astfel de cantar deoarece este mai usor de transportat, neavand nevoie de extra taxe sau alte complicatii.

Cu siguranta exista mai multe criterii dupa care se poate alege cantarul auto static potrivit, insa aceste detalii le veti gasi pe site-urile de specialitate sau va puteti informa direct de la o persoana care se ocupa cu furnizarea unor astfel de cantare. In orice caz, nu ezitati sa puneti intrebari si sa va interesati daca aveti de gand sa achizitionati un cantar auto static, deoarece fiecare detaliu in plus conteaza nu doar la pret, dar si la calitate.

Leave a Comment