Destinatii preferate de catre oameni

Oamenii au inceput sa se familiarizeze cu vacantele din afara tarii. Din ce in ce mai mult se observa si in tara noastra nevoia de un city break la Barcelona, de exemplu. Deconectarea de la rutina zilnica este din ce in ce mai preferata, mai ales in randul tinerilor.

Conform unor studii, aceste mini-vacante sunt rezervate de obicei cu o luna-doua inainte de plecare, in special pentru faptul ca tarifele sunt cu atat mai mici cu cat rezervarea se face mai din timp. Early bookingul se dovedeste a fi foarte avantajos, turistii ar putea beneficia in acest fel de oferte mult mai bune, mai ales cand acestia opteaza pentru un city break in Spania.

La nivelul anului trecut, atat in randul tinerilor cat si al persoanelor mai in varsta sau la nivel de familie, destinatiile de city break  preferate au fost in general capitalele europene si diverse alte orase europene. Astfel, unii aleg sa faca city break in Spania, Italia, Franta, Anglia sau Turcia.

Din ce in ce mai mult se observa si trendul romanilor de a face un city break intr-o tara mai exotica, astfel au crescut ca si numar de rezervari destinatii precum Dubai, Creta, Zakynthos, Rhodos sau Corfu.

Sondajele efectuate de companii aeriene si diverse agentii de turism arata si faptul ca s-a constatat o crestere a numarului de bilete de avion cumparate de romani pentru vacante cu circa 35% in anul 2015 fata de anul 2014. In majoritatea cazurilor preturile au fost mai ieftine fata de anul precedent.

In ceea ce priveste cazarea, la cea mai mare cautare s-au situat hoteluri si unitati de cazare de trei stele, de obicei in orasele mari, in apropiere de centru. In special s-au cautat mai mult acele unitati de cazare care aveau cel putin o masa pe zi inclusa.

Varsta influenteaza si ea destinatiile alese, daca tinerii prefera city break la Barcelona, Paris sau Roma din lipsa de timp, in momentul in care se alege o vacanta tendinta este de obicei spre o destinatie moderna si care sa ofere posibilitati multiple de distractie, astfel la mare cautare sunt Dubai, Mallorca, Zakynthos, Lefkada. Familiile, pe de alta parte, au ales destinatii precum statiuni cunoscute din Turcia sau Grecia, pe care de obicei le viziteaza in fiecare an, preferand vacante all inclusive fata de alte variante.

Leave a Comment