Dronele tot mai raspandite

DroneUita de drone, viitorul tehnologiei obsedate de drone sunt UAV-urile care te urmaresc oriunde mergi. Unele companii incearca sa creeze sisteme de drone care urmaresc automat detinatorii. Una dintre ele, Hexo+, a fost recent descrisa intr-un raport Mashable, ca fiind un fel de masinarie super selfie.

Un alt proiect, aplicatia numita AirDog, este descrisa de creatorii sai ca fiind prima drona de actiune in sport care te urmareste automat. Chiar si 3D Robotics, compania de drone lansata de fostul editor Wired, Chris Anderson, s-a alaturat noului trend lansand o aplicatie numita “Follow-Me”.

FAA anunta zonele de teste pentru drone

Si atunci au fost 4. Dupa Nord Dakota, Alaska, si Nevada, Administratia de Aviatie Federala, a anuntat vineri ca zona sa de teste pentru drone din Texas este acum operationala. Zona, ce va fi localizata in campusul universitatii Texas A&M, in Corpus Christi, este una din cele 6 realizate in decembrie de Administratia de Aviatie Federala.

Dronele spioneaza echipa nationala a Frantei in timpul Campionatului Mondial

Cineva a pilotat o drona ce a zburat deasupra antrenamentului echipei nationale a Frantei saptamana trecuta. Managerul echipei Frantei, Didier Deschamps, nu a fost amuzat. La scurt timp dupa, a emis o plangere la FIFA, spunand ca dronele ar putea fi operate de un oponent potential sau de o agentie de stiri Franceza.

Deschamps le-a spus celor de la BBC ca, aparent dronele sunt din ce in ce mai folosit, acesta nu vrea sa le fie invadata intimitatea, este greu sa lupti impotriva unor echipe bine informate.

In ciuda acuzatiilor lui Deschamps, operatorul pare sa fie un fan intamplator, ce doar a vrut sa se uite la echipa nationala a Frantei cum se antreneaza pentru marile meciuri din Cupa Mondiala, potrivit website-ului francez BFMTV.

De aceea se pare ca dronele pot fi atat bune, cat si rele, trebuie doar sa le controlam.

 

1 Comments

Leave a Comment