Economisirea banilor

In aceasta perioada a iernii, toata lumea isi doreste sa aiba niste economii pentru ca urmeaza sa vina Craciunul iar in aceasta perioada a anului avem cu totii nevoie de bani.

Este mult mai probabil sa iti atingi obiectivele daca transformi procesul de a economisi intr-o prioritate. Mai intai fa o lista cu motivele pentru care ai nevoie de bani. Viseaza si noteaza –casa cu gradina, masina sport, vacanta in jurul lumii, pensionare, etc . Apoi fa si o estimare a costurilor pentru fiecare obiectiv.

Desi poate sa para dificil sa faci rost de bani pentru economii, vei fi surprins cati bani se irosesc zilnic. Iata cateva modalitati de a descoperii bani in plus.

•  Tine un jurnal de cumparaturi. Vei fi uimit cate lucruri de care nu ai cu adevarat nevoie ai cumparat.

• Fa toate cumparaturile cu cash . Daca nu folosesti cardul de credit/ debit eviti sa faci cumparaturi impulsive. In plus poti stabili inainte sa mergi la cumparatori cat vrei sa cheltuiesti. In felul asta nu ai cum sa cumperi mai mult decat iti permite portofelul.

•    Redu valoarea facturilor. Poti cere un abonament mai mic la telefonie, poti face economii la factura de curent sau sa iti refinanta creditele pentru a plati dobanzi mai mici. •    Prioritizeaza cheltuielile neesentiale. Fa o lista cu lucrurile care iti plan si care costa bani. Pastreaza-le doar pe cele din partea de sus a listei. Pe restul pe poti elimina pentru a mai economisi ceva.

Probabil obisnuiesti mai intai sa platesti chiria, factura la telefon si orice altceva. Renunta la asta si incepe prin a pune mai intai bani deoparte pentru visul si bunastarea ta. Doar asa vei putea sa faci lunar economiile de care ai nevoie. Banii care iti raman, ii imparti apoi cu ceilalti. Nu iti face griji. Iti vor ajunge banii pentru toate lucrurile esentiale.

1 Comments

Leave a Comment