Facebook introduce noi butoane

Nu va mai dura mult pana cand cei 1.6 miliarde de utilizatori ai Facebook vor obtine alte modalitati de a-si exprima rapid sentimentele pe cea mai populara retea sociala din lume. Dupa mai bine de patru ani de testare, seful Facebook, Mark Zuckerberg sustine ca vor fi adaugate sase noi emoticon-uri la reteaua sociala “cat de curand”. Cu toate acestea, Zuckerberg nu a declarat o data exacta la care emoticon-urile isi vor face aparitia.

Initial, emoticon-urile au fost prezentate in luna octombrie. In plus fata de buton traditional “Like”, utilizatorii din anumite regiuni au primit alte sase “reactii” noi, pentru a fi testata. In total, exista sapte reactii, cunoscute oficial ca ‘Like’, ‘Love’, ‘Haha’, ‘Yay’, ‘Wow’, ‘Sad’ si ‘Angry’, iar lista acestora apare in momentul in care utilizatorul tine apasat butonul Like- pe mobil, sau printr-o miscare a mouse-ului pe Like- pe desktop.

O cale mai simpla de exprimare

“Butonul Like este parte din Facebook inca de la inceputurile sale. Miliarde de like-uri sunt date in fiecare zi, iar a-ti “placea” unele lucruri este un mod simplu de a te exprima. Nu fiecare moment este un moment bun si, uneori, iti doresti sa ai o modalitate prin care sa iti exprimi empatia”- sustine fondatorul Facebook. Astfel, Zuckerberg sustine ca “Like-ul” este o modalitate excelenta prin care ne putem exprima sentimentele.

De asemenea, de ceva timp, se discuta si despre un buton “Dislike”, insa Zuckerberg a exclus aceasta optiune, pe motiv ca ar da nastere la o multime de situatii negative. Cu toate acestea, in timpul unei conferinte, fondatorul in varsta de 31 de ani a recunoscut ca s-a razgandit. Mai degraba decat sa introduca un buton de like sau dislike, acesta a sustinut ca isi doreste o caracteristica mai utila, prin care oamenii sa isi poate exprima sentimentele cu mai multa usurinta. Intre timp, utilizatorii isi pot trimite post-uri si pot folosi butonul like sau dislike pe Facebook Messenger.

Blogger: Cristina M.

Leave a Comment