Facturi reduse cu o izolatie de calitate

Iarna este anotimpul care nu place multor oameni, ceea ce face ca multi proprietari de case si de apartamente sa opteze pentru o solutie permanenta, care sa reduca costurile la intretinere si implicit sa se obtina facturi reduse la electricitate.

Fie ca se opteaza pentru un sistem centralizat, fie pe un sistem de incalzire individual, orice proprietar isi doreste confort, caldura pe timp de iarna si apa calda in orice moment. Insa, exceptand aceste nevoi, isi mai doreste si o modalitate eficienta prin care aceste necesitati sa nu fie consumatoare de resurse financiare.

Izolatie cu vata minerala

O investitie de calitate in acest sens este si izolarea exterioara a locuintei sau a podului. Izolarea mansardei este un proces eficient si energetic, chiar si pentru cei care locuiesc intr-un climat rece sau cald. Izolatia are scopul de a mentine caldura in interior si de a nu o rasfrange catre mediul exterior, pentru a asigura aportul de aer cald pentru intreaga locuinta.

Izolarea de culoare inchisa, care apare in fibre metalice este de fapt vata minerala. Pentru o izolatie la mansarda este suficient ca procesul sa fie bine stabilit, incat tavanul fiecarei incaperi sa fie acoperit si sa pastreze caldura mai mult timp. Materialele din polistiren, cele din vata minerala sau bazaltica sunt cele mai cautate pentru izolatiile de toate tipurile, si se evita tot ceea ce inseamna materiale pe baza de azbest. Pe site-ul www.e-izolatii.ro se gasesc cele mai multe materiale si sfaturi ajutatoare pentru izolatiile moderne.

Alegerea materialelor de izolat

In mod corespunzator intreaga casa are nevoie de izolatii, pentru a incetini fluxul de caldura din timpul verii, dar si de a mentine caldura pe timpul iernii. Iar o casa izolata complet va fi mereu la moda si va fi un factor major care va ajuta la reducerea facturii electrice. Cand se doreste izolarea casei se au in vedere trei elemente esentiale si anume: materialele, locatia si aplicatia sa.

Materialele pentru o izolatie de calitate se regasesc la e-izolatii si vin in rulouri sau in placi cu dimensiuni relativ mari, pentru a acoperi o suprafata mai mare de perete. Cel mai comun material este si fibra de sticla, pentru ca are o parte care creeaza o bariera de vapori si impiedica raspandirea aerului. Vata de sticla poate fi instalata si aplicata de orice meserias sau proprietar de locuinte, pentru ca este un proces relativ usor si rapid, dar si foarte eficient. De luat in considerare este si atentia cu care se manevreaza aceste materiale, pentru ca in contact cu pielea poate cauza iritatii.

Spuma de izolare este o aplicatie comuna pentru izolatii, sub forma de spuma lichida, care poate fi injectata, turnata sau expandata din loc in loc. Cel mai comun material de izolare de pe magazinul e-izolatii.ro este spuma pulverizatoare de poliuretan. Instalarea spumei pe pereti, acoperisuri sau la geamuri este precum o patura usoara, care nu permite caldurii sa se risipeasca. Cu toate acestea, spuma reduce costurile de incalzire si ne ajuta sa economisim bani pe toata durata de viata a izolatiei locuintei.

 

1 Comments

Leave a Comment