Google si tableta cu senzori 3D

Google Project TangoGoogle a dezvaluti un prototip de tableta de 1.000 de dolari echipata cu senzori 3D si o camera de monitorizare a miscarii. Tableta este ultima aventura a initiativei celor de la Google, cu Project Tango, realizata la aducerea miscarii 3D si senzori de adancime in dispozitivele mobile.

Tableta de 7-inch va avea 4GB de RAM si 128 GB de spatiu de stocare intern si vine echipata cu mai multe camere, incluzand una cu capabilitati de monitorizare a miscarii, si un senzor de adancime. Ruleaza pe Android 4.4 KitKat si va fi alimentata de ultimul procesor a celor de la Nvidia, Tegra K1.Echipa din spatele proiectului Tango spera sa afiseze tableta la Google I/O mai tarziu anul acesta, dupa cum raporteaza cei de la Enggadget. Un numar limitat de prototipuri vor fi disponibile pentru producatori, mai tarziu luna aceasta pentru 1.024 de dolari.

Project Tango este ultimul proiect ce a iesit din grupul de tehnologie experimentala avansata si proiecte a celor de la Google, numit ATAP. ATAP a anuntat prima sa piesa de hardware Project Tango, un smartphone activat de un senzor 3D, in februarie.

Producatorii interesati in tableta Project Tango, pot sa se inregistreze pentru a fi notificati cand kit-ul de dezvoltare software este pregatit. Poti folosi kit-ul de dezvoltare a tabletei Project Tango, pentru a realiza aplicatii ce monitorizeaza miscare cu adevarat tridimensionala si sa surprinzi suprafetele din mediu. Echipa de la Google ATAP, a spus toate aceste lucrur intr-un post de pe Google +.

Nu se stie exact cate kit-uri de dezvoltare software, planuieste ATAP sa lanseze, dar rapoartele timpurii, sugereaza 4.000 de prototipuri ale tabletei cu capabilitati de viziuni avansate vor fi lansate pentru dezvoltatori inaintea conferintei Google I/O, ce este programata pe la sfarsitul lunii iunie.

Cei de la Google dezvolta tot mai multa tehnologie si par sa vrea sa preia toate categoriile.

1 Comments

Leave a Comment