Greseli ale candidatilor la interviul de angajare

Locurile de munca sunt din ce in ce mai putine si din acest motiv, in momentul in care apare un loc de munca bun exista foarte multi candidati. Singur ca unii oameni ajung in pragul disperarii cand vine vorba despre cautarea unui loc de munca. Oamenii nu stiu ce ar putea sa faca pentru a castiga un loc de munca mult visat si din acest motiv fac greseli mari la interviu care face ca angajatorul sa nu ii aiba printre preferati.

Trebuie sa va imaginati simplu un scenariu: sunteti un candidt care vrea un post la o agentie multinationala. Aveti o oarecare experienta, recomandari si  ati mai trecut si prin alte interviuri de angajare. In continuare, vom spune cateva din greselile pe care oamenii le fac si nu isi dau seama ca acestea le afecteaza foarte mult:

In primul rand, probabil ca vei fi intrebat de ce nu ai venit pregtit. Ei bine, la un interviu se simte foarte bine lipsa de pregatire a candidatilor si trebuie sa faci astfel incat sa mergi laa interviu pregtit pentru interviu, fiind informat despre compania respectiva si sa stii cat mai multe lucruri. Un angajator poate sa isi dea seama daca esti un candidat serios sau daca job-ul acesta nu te intereseaza chiar atat de mult. In momentul in care esti chemat la interviu este neaparat sa stii ce trebuie despre compania respectiva

Cand esti intrebat despre ceea ce poti sa faci trebuie sa te interesezi foarte bine despre postul si despre compania pentru care aplici. Incearca sa afli ce este nou in companie si foloseste aceste avantaje in folosul tau. De exemplu, in cazul in care stiti ca exista un nou departament in firma respectiva poti sa specifici acest lucru si sa il transformi in avantajul tau.

Leave a Comment