Sistemul de transport „Hyperloop” a lui Elon Musk se apropie din ce in ce mai tare de realitate. Miliardarul sustine ca acest sistem ar putea transporta pasagerii pe o distanta de 610 kilometri, de la Los Angeles la San Francisco, in numai 30 de minute- jumatate din timpul necesar unui avion. In prezent, o companie din California cu viziuni in construirea unui Hyperloop perfect a anuntat ca isi doreste sa realizeze instalatii de testare in sudul Nevadei.
Hyperloop Technologies au ales deja locul de testare al acestei tehnologii, loc unde inginerii vor testa motorul electric la viteze mai mai mari de 1000 km/h. „Aceasta decizie reprezinta un pas destul de important in dorinta noastra de a aduce la realitate un Hyperloop comercial”- sustine CEO-ul companiei cu baza in Los Angeles, Rob Lloyd. De asemenea, costurile sistemului de propulsie la viteze extrem de mari nu a fost dezvaluit. Cu toate acestea, compania a declarat ca a obtinut 37 milioane de dolari de la investitorii straini si isi doreste sa mai obtina alte 80 de milioane de dolari.
Conceptul, care a fost descris initial in anul 2013 de catre Tesla si SpaceX, practic smulge o pagina dintr-un roman sci-fi si isi doreste sa o aduca la realitate. Astfel, capsulele presurizate ar putea pluti pe o perna de aer subtire, cu putina frecare, fiind alimentat de o atractie magnetica si de energie solara. Dezvoltatorii isi imagineaza ca transportul de marfuri si de persoane va ajunge la viteze de pana la 1200 km/h in zona care va lega Los Angeles de San Francisco. De asemenea, Musk a sugerat ca un sistem functional Hyperloop ar putea ajunge la suma de sase miliarde de dolari, desi alti specialisti din domeniu sunt de parere ca cifra ar putea fi ceva mai mare.
Ce este Hyperloop?
Hyperloop presupune o metoda propusa de deplasare, care ar putea transporta persoane la viteze de peste 1200 km/h. Acest sistem a fost inventat de catre Elon Musk in anul 2013, care a sustinut ca va reusi sa transporte calatori pe o distanta de 610 kilometri in numai 30 de minute. In esenta, este un tub lung, unde este creat un vid. Tubul este suspendat fata de sol pentru a fi protejat impotriva actiunilor climatice extreme sau fata de cutremure. Capsulele care pot transporta intre sase si opt persoane vor pleca odata la 30 de secunde, iar biletele de transport ar ajunge pana la suma de 20 de dolari.