In ce domenii se folosesc dronele?

Exista numeroase tehnologii care ne imbunatatesc stilul de viata, in moduri diferite. Insa, o inventie destul de recenta- dronele- schimba deja lumea pe care o stim deja. Cu toate ca dronele au fost inventate cu scopuri militare, foarte multi oameni incep sa inteleaga potentialul adevarat al acestor dispozitive impresionante. De exemplu, pasionatii de fotografie si-au schimbat total perspectiva asupra acestui gen de arta, de cand au aparut dronele. Cu toate acestea, dronele pot fi utilizate si in alte domenii, mai serioase.

Domenii principale de utilizare a dronelor

Monitorizarea vremii- una din cele mai practice utilizari ale dronelor este reprezenata de monitorizarea vremii. NASA, alaturi de NOAA si Northrop Grumman experimenteaza unele drone care pot petrece aproape 30 de ore in aer. Aceste drone specifice sunt realizate special pentru vanatul de uragane. In acest sens, monitorizarea uraganelor se va face mai eficient si vor exista mai multe posibilitati de a se face prezicerile. In plus, dronele vor ajuta oamenii de stiinta sa inteleaga mai bine modul de formare al uraganelor.

Monitorizarea faunei salbatie- In trecut, o evidenta exacta asupra numarului de specii era un lucru extrem de dificil pentru biologi si oamenii de stiinta din domeniu. Cu toate acestea, odata cu dezvoltarea dronelor, aceasta sarcina este mult mai usoara. Pe masura ce dronele se misca lent si in liniste, animalele pot fi supravegheate in conditii optime, fara a expune oamenii in fata riscului de a fi atacati de animale salbatice. In plus, dronele ar putea fi utilizate in prevenirea actiunilor de braconaj, pe aceasta cale identificandu-se, mai usor, orice activitate ilegala de acest gen.

Supravegherea casei- Numeroase zone dinafara casei sunt neatinse si, unele din ele se misca din cauza conditiilor de vreme. Astfel, cu ajutorul unei drone, proprietarii de case pot identifica daca exista unele schimbari din jurul casei, si care este natura modificarii lor. Aceasta forma de tehnologie garanteaza cresterea nivelului de siguranta si, odata cu trecerea timpului, din ce in ce mai multi oameni vor adopta o astfel de masura de securitate.

Blogger: Cristina M.

Leave a Comment