Infractoare la batranete

Se spune ca “lupul isi schimba parul da’ naravul ba”. O zicala care cel putin o data in viata ti s-a dovedit a fi adevarata. Este si cazul unei batrane care in ciuda varstei nu si-a putut stapani gandul negru de a comite o infractiune. Insa dincolo de asta intreaga poveste este poate si hilara prin prostescul dovedit.

Batrana in cauza are 72 de ani si tocmai s-a ales cu o acuzatie de furt si nu numai. Cum vecina, mult mai batrana, nu ii mai cotiza imprumuturile de altfel foarte mici, de ordinul sutelor de lei, s-a hotarat clar sa isi rotunjeasca veniturile. Mascata in toata regula aceasta a navalit peste vecina in casa si talharind-o i-a furat 40 de lei. Cum s-a descoperit faptasa? In toata nebunia planului ceea ce poate cea mai in varsta infractoare a uitat este ca exista supraveghere ce a devenit proba numarul unu in acuzatiile victimei.

Desigur ca un astfel de gest poate prostesc intr-o oarecare masura aduce cu sine povesti din nou legate de venituri, de bani. Pentru ca raportul in fiecare caz se face pentru un alt nivel de trai ceea ce unora li se va parea o nimica toata cei 40 de lei sunt pentru altii o perioada de timp salvata cand vine vorba de mancare. Ceea ce unii poate ofera cersetarilor a devenit acum obiectul furtului si o condamnare, un dosar penal la varsta la care cei mai multi se retrag in coltul de umbra si traind clipele de batranete ce le-a mai ramas.

Pe cat de trist pe atat de hilar, pe cat de usor de judecat pe atat de greu doar de inchipuit ce inseamna viata grea, prlian de lipsuri. Caci asa cum reputatia infractoarei este datoriile se tin scai de traiul sau. Si daca poate banii nu au ajuns de mancare si asta a impins-o la un astfel de gest poate ca dincolo de gratii nu va fi asa greu caci traiul este asigurat.

Leave a Comment