Internet Explorer: Universal detestat, universal folosit

Internet Explorer

Abia in 2014 a fost inlocuit Internet Explorer de catre Google Chrome in clasamentul celor mai populare browsere si chiar si atunci la o diferenta mica, Chrome avand 31.8%, in timp ce IE 30.9% – si chiar si atunci se poate ca scaderea sa fi aparut din cauza anuntului dezvoltarii unui now browser Microsoft. Totusi, unul din trei computere din Statele Unite ale Americii inca folosesc Internet Explorer, lucru pe care nu l-ai crede, tinand cont de toate glumele care se fac pe seama lui.

Pentru o buna parte din istoria sa, Internet Explorer-ul a fost cel mai incet dintre navigatoare, nu doar din punctul de vedere al incarcarii unui site, dar si tinand cont de cat i-a luat sa inoveze absolut orice (nici nu puteai sa navighezi in taburi pana in 2006). Desi se pare ca browser-ul a devenit mai bun in ultima vreme, tot pare o alegere inferioara. Insa, cum putem explica faptul ca unul din trei oameni inca sunt in stransoarea ghearelor lui albastre incet miscatoare? E unul din trei oameni bunica? Chiar daca acel numar era alcatuit in totalitate din oameni de peste 85 de ani care nu stiu cum sa schimbe un browser, ai crede ca un nepot, din cand in cand, ar da dovada de niste bunavointa si l-ar schimba.

Deci, de ce mai e popular? Acest lucru se datoreaza faptului ca multi utilizatori raman cu IE pentru ca unii oameni pur si simplu nu folosesc internetul atat de mult. Acei oameni au computere care vin cu IE deja instalat, pastrand navigatorul in computer pentru ca il folosesc doar o data pe zi pentru a vedea ultimele stiri … din recolta. Sincer, nu sunt familiar cu acel tip de oameni. Faptul ca il folosesc doar cateva minute ocazional, lipsa unor anumite caracteristici sau viteza mica nu ii deranjeaza destul de mult, incat sa-l schimbe.

Leave a Comment