Iustin Paraschiv explica diferenta dintre web design si programare

De foarte multe ori ai auzit termenii “web design” si “programare”, insa, daca nu ai ceva cunostinte in domeniul IT, s-ar putea sa nu intelegi care este diferenta intre acesti doi termeni. Insa, fiind pasionat de programare si web design, dar si din dorinta de a afla mai multe despre aceste lucruri, am intrat pe pagina web a lui Iustin Paraschiv, pentru a ma lamuri ce anume inseamna programarea sau web design-ul.

Iustin Paraschiv- expert in arta programarii si a web design-ului

Programatorii, asa cum este si Iustin Paraschiv, au un sentiment de ordine si, intotdeauna, vor reusi sa faca un concept complex sa para simplu. Programarea este un termen larg si poate implica mai multe paradigme, precum limbaj special care utilizeaza diverse pachete de cod. Cand vine vorba de continut web, exista zeci de stiluri de limbaj si cadre de unde se poate alege: de la Python, PHP, ASP, .NET, Java, Apache etc.

Insa, inainte de a ajunge la aspectul web, trebuie sa intelegem ce presupune design-ul pur. Astfel, design-ul grafic reprezinta crearea unui raspuns emotional fata de vizitator si implica o serie de caracteristici- cum ar fi combinarea culorilor, linii simple etc.- toate pentru a da nastere unei teme specifice. Traim intr-o lume caracterizata de tehnologie si, avand in vedere ca atentia oamenilor este captata de aspect, grafica de web reprezinta prima impresie, semnatura, pe care o lasa programatorul catre public. Dar, atunci cand design-ul grafic este prezentat pe un website, acest lucru ar putea fi considerat “web design”. In mod normal, pentru a face acest lucru, programatorul trebuie sa aiba cunostinte de baza de HTML si CSS.

Initial, acest domeniu a fost legat numai de desktop si laptop-uri dar, avand in vedere conexiunea slaba la Internet, era crucial sa se cunoasca metodologia din spatele site-urilor web, astfel incat imaginea prezentata sa se faca pe cat mai repede posibil, fara a se compromite integritatea unei pagini web. In acest sens, instrumente precum Photoshop, Adobe Illustrator sau altele au inceput sa devina obiecte esentiale in web design. De asemenea, programatorii si web designerii au trebuit sa adapteze acest concept si la alte dispozitive, cum ar fi tablete sau gadget-uri cu touch screen. Intotdeauna, optimizarea imaginii a reprezentat un element cheie, in plus fata de identificarea unor modalitati noi si creative de a capta atentia vizitatorului.

Cum il gasesti pe Iustin Paraschiv?

Ei bine, pe site-ul lui Iustin Paraschiv am aflat mult mai multe lucruri legate de programare si limbaj de programare, web design, notiuni de baza HTML etc. De aceea, pasionatii in IT pot obtine informatii pretioase numai de pe site-ul programatorului Iustin Paraschiv. Mai mult decat atat, Iustin Paraschiv are cont de Twitter, unde web designer-ul ofera mai multe detalii din arta programarii.

Astfel, pentru ca programarea a devenit, de curand, o noua pasiune de-a mea, pe site-ul lui Iustin Paraschiv am gasit o multime de articole care m-au lamurit cu privire la problemele ce pot sa apara in acest domeniu.  De asemenea, Iustin Paraschiv foloseste un limbaj simplu in articolele sale, ceea ce inseamna ca este usor de inteles pentru orice novice in acest domeniu, dar si pentru cei care au un nivel mai ridicat de cunostinte in acest sector.

Leave a Comment