Lista ta de prieteni este vazuta

Lista de prieteni FacebookSunt cateva lucruri pe Facebook pe care pur si simplu nu le poti ascunde si se pare ca lista ta de prieteni este prin acele lucruri. Reteaua sociala iti permite sa configurezi vizibilitatea listei de prieteni, asa ca daca vrei sa pastrezi acea lista privata, poti face acel lucru setand vizilitatea listei doar pentru mine. Problema este ca ceilalti utilizatori poti sa vada cativa dintre prietenii tai chiar daca nu au acces deplin la acea lista, si in timp ce Facebook explica cateva din aceste lucruri in ecranul de confidentialitatea, setarea “Only Me” nu limiteaza defapt lista de prieteni doar pentru tine.

Pentru incepatori, poti vedea daca ai prieteni mutuali cu celalalt utilizator, chiar daca lista de prieteni a utilizatorilor este configurata sa fie privata. Acest lucru inseamna ca esti capabil sa vezi o mostra din conexiunile utilizatorilor chiar daca ti-ai schimbat setarile de confidentialitate doar pentru tine.

Facebook alerteaza utilizatorii despre acest lucru in ecranul de confidentialitate a listei de prieteni, dar ai putea sa nu observi daca nu esti foarte atent. Acest lucru inseamna ca lista ta de prieteni este la fel de confidentiala ca si setarile folosite de prietenii tai.

CyberInt, un grup concentrat pe securitatea informatiilor si cyber warfare, demonstreaza cum un hacker ar putea prelua avantajul problemelor cu confidentialitatea pentru a pune la un loc intreaga lista de prieteni a utilizatorilor.

Esti capabil sa vezi prietenii mutuali a oricarui 2 utilizatori de pe Facebook, atat de mult cat unul sau 2 utilizatori isi distribuie lista de prieteni public. De exemplu, CEO-ul celor de la Facebook Mark Zuckerberg, nu isi distribuie lista de prieteni cu publicul. Chris Cox, angajatul de la Facebook si conducatorul de produse la companie, in schimb isi distribuie lista de prieteni. Folosind template-ul de mai jos si inserand numele de utilizatori intre paranteze, poti vedea prietenii mutuali dintre 2 utilizatori, chiar si cand nu esti prieten cu acea persoana.

https://www.facebook.com/profile.name[Hidden Friends Profile]/friends?and=second.profile[Public Friends Profile]

Leave a Comment