Mesajele transmise in timpul nevorbirii

Se intampla de foarte multe ori sa ne dorim sa transmitem anumite lcruri si sa nu reusim sa facem asta din anumite motive. Sigur ca de foarte multe ori emotiile sunt transmise la un alt nivel decat cele care ar putea fi transmise.

S-a intamplat de foarte multe ori sa nu vorbiti anumite lucruri din teama de a nu fi inteles gresit. Tacerea este un rapsuns asa um stiam si pana acums i de foarte multe ori in momentul in care nu spunem nimic transmitem foarte multe lucruri prin intermediul limbajului trupului. Este vorba despre comunicarea non verbala care transmite mult mai multe decat ne-am imagina.

De exemplu, sa intampla de foarte multe ori sa ne dorim sa transmitem anumite lucruri si sa transmitem cu totul altele. Ce se intelege prin comunicarea non verbala? Ei bine, din momentul in care ne nastem si pana murim nu facem decat sa comunicam. De fapt, comunicarea este cea care ne apropie sau ne indeparteaza de oamenii din jurul nostru. Totusi, comunicarea nu inseamna doar ceea ce vorbim, ceea ce rostim, ceea ce scotem pe gura ci mai inseamna si un tip de comunicare non verbala. Mai exact, prin intermediul comunicarii non verbale reusim sa transmite anumite lucruri, sentimente si semnalmente pe care corpul nostru le emite intr-un mod constient sau intr-un md inconstient.

Aceste lucruri sunt vizibile sau perceptibile pentru intreg corpul si nu numai. La nivelul fetei exista anumite expresii faciale sau de mimica la fel ca la nivelul membrelor inferioare sau superioare ale posturii corporale. In acest caz vorbim in primu rand despre atitudine, despre proxemici care pot fi intelese ca si o distanta intre interlocutori dar si al vestimentatiei si artefactelor.

Leave a Comment