Mituri despre introvertiti

Se spune despre introvertiti ca ar fi persoane inchise, anti-sociabile si care evita sa intre in contact cu alti oameni, sau cel putin au o anumita retinere fata de ceilalti din jurul lor. Insa multe dintre conceptiile legate de introvertiti sunt de fapt niste mituri si pentru a va da seama care sunt acestea, le voi enumera in cele ce urmeaza.

Mit nr.1

Introvertitilor nu le place sa vorbeasca prea mult. Acest lucru nu este adevarat. Introvertitiii nu prea se baga intr-o discutie decat daca au ceva de spus in privinta a ceea ce se vorbeste. Acestia urasc discutiile mici. Introdu un introvertit intr-o discutie legata de ceva ce il pasioneaza si nu vei mai scapa de el pentru zile intregi.

Mit nr.2

Introvertitii sunt persoane timide. Timiditatea nu are de-a face cu a fi introvertit. Introvertitii nu sunt neaparat niste persoane timide si nu sunt neaparat speriate de alti oameni. Ceea ce au nevoie ei este un motiv pentru care sa interactioneze cu cei din jurul lor. Acestia nu interactioneaza pur si simplu doar de dragul discutiei. Daca vrei sa interactionezi cu o persoana introvertita, incepe sa vorbesti cu aceasta.

Mit nr.3

Introvertitii sunt neciopliti. Introvertitii nu gasesc de obicei un motiv bun pentru care sa aiba de-a face cu politeturile exagerate. Acestia doresc ca toti cei din jurul lor sa fie sinceri si sa spuna totul in fata. Din pacate, acest lucru nu este acceptabil in majoritatea cazurilor, asadar introvertitii pot sa simta o gramada de presiune pentru a se incadra, lucru pe care il gasesc destul de epuizant.

Mit nr.4

Introvertitilor nu le plac oamenii. Ba din contra, introvertitii isi apreciaza foarte mult prietenii pe care ii au. Acestia isi pot numara prietenii adevarati pe degetele de la o mana. Daca esti suficient de norocos incat un introvertit sa te considere prieten, vei avea probabil un aliat pe viata. Odata ce le-ai castigat respectul ca fiind o persoana de cinste, va fi alaturi de tine la bine si la rau.

Leave a Comment