Mituri perfecte intr-o relatie perfecta

De cele mai multe ori, o relatie perfecta are loc doar in filme, dar de ce nu si in viata reala? Simplul motiv este faptul ca viata bate filmul si niciodata realitatea sociata nu este identica cu realitatea existenta in filme. Ce e drept, unele filme sunt ecranizate dupa carti, dupa povesti de viata, dar cu totii ne-am pus intrebarea:”noi de ce nu putem avea o relatie perfecta?”. Majoritatea ar spune ca pentru a a avea o relatie perfecta, trebuie sa fim perfecti. Ce insemna aceasta perfectiune? Probabil este doar capacitatea de a actiona corect in fiecare situatie, de a lua alegerea ce mai inteleapta, de a avea cel mei corect comportament sau de a ne alege cele mai perfecte cuvinte.

Mai jos sunt enumerate cateva greseli care ne fac sa credem ca avem o relatie perfecta.

1. Ne intelegem bine cu mama-soacra. Fals! De ce? Exista o veche zicala “soacra, soacra, poama acra” care daca nu s-ar fi dovedit nu ar fi existat. Sa nu incercam sa pretindem ca avem o relatie perfecta cu mama-soacra doar pentru ca avem bun simt si respect. Faptul ca ne amagim, nu ne face decat noua insine rau.

2. Relatia noastra de cuplu exceleaza la capitolele comunicare si sex. Atunci cand intervine lipsa de comunicare, cand nu mai avem ce sa ne impartasim unul celuilalt, automat este afectata si partea din spatele relatiei, cea a sexului. Lipsa de comunicare duce la apariatia frustrarii, a neintelegerilor si automat a rupturii pe plan intim.

3. Banii nu sunt principalul motiv de cearta intre cupluri. Din nou fals! In aceasta viata totul se rezuma la bani, daca nu avem bani, nu putem supravietui, motiv care starneste intotdeauna divergente in cuplu, divergente care pot cauza rupturi majore in relatia de cuplu.

4. Aparitia unul copil in relatia de cuplu aduce intotdeauna fericire. Acest lucru este gresit din diferite puncte de vedere, astfel ca relatia nu se va concentra pe parteneri, ci pe grija pentru cel mic. Din acest motiv, partenerii vor suferi de lipsa de afectiune, de timp, dar si de alte considerente.

5. O relatie perfecta nu are certuri. Total fals! Este normal si sanatos sa ai discutii contradictorii cu partenerul, sa aveti momente in care ridicati tonul unul la celalalt, in intentia ca celalalt sa va asculte si sa ia aminte. Unele dintre probleme apar atunci cand nici acestea nu au rezolvare macar si e normal ca partenerii sa invete sa faca compromisuri pentru a trece peste.

Leave a Comment