Motive pentru care trebuie sa vizitezi St. Petersburgul

Se pare ca nu exista deocamdata vreun tur-circuit organizat de vreo agentie de turism care sa organizeze vreo calatorie in St. Petersburg sau cel putin eu nu am vazut pana acum.

Acest oras este extrem de frumos si impresioneaza prin frumusete, evenimente si locuri unice. Sigur ca fiecare tara sau fiecare oras este unica prin felul ei de a fi mai ales avand in vedere ca oamenii difera de la un loc la altul ca sa nu mai vorbim despre obiceiuri si despre traditii. Fara nicio indoiala, St. Petersburg este un oras extrem de frumos care are anumite detalii pe care cu siguranta nu le veti gasi in alta parte.

In continuare, vom discuta despre ceea ce inseamna o calatorie in Petersbur si va voi povesti exact ceea ce spunea un prieten despre acest oras in urma unei calatorii aici.

St. Petersburg este un oras de data recenta. La inceputul actualului mileniu, a sarbatorit cu mare fast 300 de ani de la fondarea sa, petrecuta in 1703. Iar orasul continua sa-l venereze pe tarul Petru cel Mare, ctitorul… In istoria sa, Rusia a avut parte de trei oameni care i-au schimbat destinul – cneazul Vladimir, cneazul care a decis crestinarea rusilor si dupa casatoria cu printesa Ana, sora imparatului bizantin Vasile II Bulgaroctonul, a fondat primul mare stat rus cu capitala la Kiev, Petru cel

Mare care a hotarat ca Rusia sa se catapulteze dintr-un feudalism pseudo-asiatic datorat obiceiurilor aduse de fostii suzerani ai rusilor, si anume tatarii, si Lenin care a decapitat intreaga societate construita de-a lungul secolului, construind o societate noua si cu putine legaturi cu trecutul… cel putin la nivelul vietii de zi cu zi.

Asadar, este foarte important sa stiti macar cateva lucruri esentiale despre acest oras inainte de a face o calatorie aici.

1 Comments

Leave a Comment