O vizita in Londra

La insistentele unor prieteni stabiliti acolo dar si din curiozitate m-am hotarat sa petrec cateva zile in capitala Marii Britanii. Adevarul e ca experienta este unica, s-a meritat pe deplin totul. Daca ar fi sa fac o lista cu tot ceea ce am vizitat poate ca v-ati plictisi citind, astfel va voi prezenta doar cateva recomandari – pentru cei ce au de gand sa se relaxeze intr-o vacanta in Londra.

Odata ce m-am hotarat si mi-am cumparat biletul de avion, am avut de infruntat o mica problema – nu mai fusesem niciodata in Londra, prietenii nu puteau sa ma astepte in ziua in care ajungeam – s-a nimerit sa lucreze toti atunci. Mi-au recomandat insa un site: 365airporttransfers.co.uk. Am fost preluat de la aeroport si dus in cele mai bune conditii exact la adresa la care aveam de ajuns.

Trec la lista de obiective pe care va recomand sa le vizitati. Buckingham Palace se afla in topul listei oricarui turist ajunge in Londra. Va trebui insa sa va faceti si rezervarea din timp, pentru ca palatul este deschis publicului o singura luna pe an, in perioada verii si ajunge sa fie destul de aglomerat. Aici veti putea vedea grandoarea in care isi traieste viata monarhia engleza, cu detalii oferite de un audio guide multilingv despre fiecare incapere in parte.

London Eye – desi nu este un monument istoric, este unul la fel de cautat. In 30 de minute ti se ofera o priveliste de ansamblu asupra Londrei, foarte relaxanta si placuta. O alta priveliste foarte buna asupra orasului mai poti incerca vizitand The Shard – cladirea cea mai inalta din Europa Centrala si de Vest. Privelistea este uimitoare atat pe timp de zi cat si seara, cand se lumineaza cladirile si obiectivele turistice.

Pasionatii de istorie vor dori sa viziteze si Westminster Abbey. Vor putea vedea aici sobrietatea mormintelor membrilor familiilor regale ce au condus Marea Britanie. In ceea ce priveste pasionatii de sport, ce ar putea fi mai indicat decat sa viziteze oricare stadion londonez? Wembley Stadium s-ar situa insa pe primul loc, unde ca simplu turist ai parte de un ghid care iti povesteste istoria stadionului presarata cu glumele tipice englezesti.

Muzeele din Londra nu sunt de neglijat nici ele. National Galleries, British Museum, Natural History Museum, Science Museum si lista poate continua. Chiar daca timpul nu va permite, va recomand sa vizitati cel putin doua muzee.

Odata ajuns in Londra mi-am spus ca trebuie sa ma plimb si pe Tamisa. Mi s-au prezentat pe parcursul plimbarii detalii despre toate podurile de peste rau, cu istoricul lor si de asemenea detalii despre cladirile aflate pe mal.

Sa nu uitam de shopping. Daca barbatii pasionati de fotbal trebuie sa treaca pe la Wembley Stadium sau pe la oricare alt stadion londonez, atunci femeile pasionate de shopping trebuie sa ajunga pe Regent Street sau Oxford Street. Aici vor gasi foarte multe magazine dar si foarte multa aglomeratie.

Lista obiectivelor de vizitat ar putea continua. Cei ce vor sa viziteze cat mai multe obiective in Londra ar trebui sa isi rezerve suficient timp – cateva zile sau chiar si o saptamana abia ajung sa poti acoperi doar obiectivele enumerate mai sus.

Leave a Comment