Obtinerea independentei financiare

Coloana de baniIesi la cumparaturi si simplifica unde are rost.

In timp ce exista o impingere puternica pentru a simplifica finantele avand totul intr-un loc, cateodata consolidand pur si simplu nu are sens. Acest lucru se leaga cu primul punct in care ar trebui sa petreci timp cunoscand diferitele produse care exista acolo. O institiutie financiara iti ofera rate mai bune de ipoteca? Un alt institut financiar au rate de dobande mai mici pentru imprumutirle personale sau credit? Simplifica si consolideaza, insa doar atunci cand are sens.

Nu trebuie sa te platesti singur prima data.

Asta nu inseamna ca trebuie sa iti dai bani sa iesi in oras sa iti cumperi un nou tricou sau geaca, sau sa-ti cumperi un nou computer sau telefon. Ceea ce inseamna este ca inainte de toate celealte (facturi,alimente,benzina) ar trebui sa pui o cantitate de bani deoparte. Initial ar putea fi o suma mica, insa nu este nimic in neregula, este ceva. Cand poti, creste cantitatea pe care o pui deoparte, de la 10 la %, 15 la % , chiar la 20 la % sau mai mult decat venit. Facand acest lucru, faci progres consistent asupra scopurilor tale chiar si cand este ceva mai multa distractie pe care o poti face cu acei bani.

Buget, buget, buget

Da este un cuvant cu b. Sa faci buget nu trebuie sa fie dificil, dar trebuie sa fii realist. Un buget nu reflecta cu adevarat obiceiurile de cheltuit si cheltuielile nu vor fi o unealta folositoare cand te apropii de realizarea scopurilor financiare. Un buget te va ajuta sa vezi la prima vedere unde merg abnii tai si unde poti reduce cheltuielile pentru a-ti imbunatati situatia financiara.

Ca si cu majoritatea lucrurilor, cand vine vorba de finante ceea ce trebuie sa faci este ceea ce muncesti pentru tine. Daca incerci sa folosesti un sistem cu care te vei lupta la fiecare pas nu va fi eficient si vei sfarsi frustrat si enervat.

Leave a Comment