Oglinzile si Feng Shui-ul

Ai auzit vreodata expresia „Mi-ai stricat Feng Shui-ul”? Te-ai intrebat daca este doar o forma de exprimare sau are si un sambure de adevar? Da, aceasta sintagma are o conotatie reala.

Dar mai intai, ce este Feng Shui-ul? Care este legatura Feng Shui-ului cu oglinzile?

oglinda decorativa

Feng Shui-ul este o stiinta care studiaza energiile din casa, in functie de pozitionarea mobilierului. De asemenea, aceasta teorie sustine ca o simpla asezare in casa a unor obiecte sau statuiete poate imbunatati viata celor care traiesc in acea casa. Feng Shui-ul traditional se bazeaza pe masuratori, pe calcule si presupune atragerea energiilor pozitive prin obiectele de electrocasnice, precum TV, combina audio, masina de spalat, frigider sau ceasuri cu pendul si respingerea energiilor negative prin aranjarea mobilei. Pe langa toate acestea, se recomanda utilizarea bambusilor, a apei si a sarii, a obiectelor din metal sau din ceramica. Pentru aflarea amplasarii energiei de prosperitate intr-o casa sau un birou, este necesara efectuarea de masuratori si calcule.

Oglinda este folosita in viata de zi cu zi pentru ingrijire, nevoi personale, cat si ca obiect decorativ.

In Feng Shui, oglinda este utilizata pe post de remediu si energizator. Rolul sau este de a atrage fluxul Chi, de a redirectiona fluxul energetic din orice spatiu si de a indeparta energiile negative.

Oglinda decorativa intregeste o incapere si ea trebuie sa reflecte lucruri frumoase cum ar fi: un tablou, o planta, o poza de familie, etc.

O regula esentiala a Feng Shui-ului este sa nu asezati niciodata oglinzile la intamplare!

Alte interdictii privind amplasarea oglinzilor sunt:

– nu este recomandata prezenta oglinzilor in dormitor, iar in caz ca exista, acestea nu trebuie orientate inspre pat, astfel incat sa nu ne oglindim in ele in timp ce dormim;

– oglinzile nu trebuie sa reflecte usa de la intrare deoarece acestea resping energiile pozitive care intra in casa, si cu siguranta nu vei dori sa se intample acest lucru!

– in oglinda nu trebuie sa fie reflectata usa de la baie sau cea de la bucatarie. In schimb, aplasarea unei oglinzi pe usa de la baie poate avea o influenta pozitiva;

– oglinzile nu trebuie sa reflecte colturi ale obiectelor de mobilier, coloane si grinzi.

Recomandari in ce priveste amplasarea oglinzilor in functie de Feng Shui:

-oglinzile pozitionate pe usa de la baie, separa oarecum baia de restul casei, oferindu-i exclusiv rolul de eliminare si de purificare;

-oglinzile asezate in asa fel incat sa reflecte lumina in intreaga incapare. Un model pozitionat astfel dubleaza practic lumina din camera si are un rol pozitiv asupra locuitorilor din acea casa.

– oglinzile asezate pe un perete intreg, care sa reflecte locul in care membrii familiei isi petrec timpul impreuna, poate avea un rol pozitiv pentru camera de zi;

– oglinzile care reflecta o masa au un rol pozitiv, cu conditia ca pe masa respectiva sa se afle ceva de mancare;

– oglinzile care creeaza efectul de largire, intr-un spatiu prea ingust.

In ceea ce priveste dimensiunea oglinzii, este de preferat una mare, in  care sa fie reflectat intregul corp, nu parti sau bucati din acesta, astfel incat sa se creeze impresia ca am fi „rupti” sau „taiati”. Un lucru ce nu trebuie omis, este de avut in vedere ca aceasta sa fie rotunda, ovala sau sa aiba colturile rotunjite, deoarece colutile ascutite taie fluxul energiei pozitive. De asemenea, este esential ca oglinzile sa fie in permanenta curate, astfel incat energia sa poata circula continuu, fara intrerupere.

Fie ca este folosita ca simplu obiect decorativ, pentru a largi un spatiu sau petru a atrage prosperitatea, sanatatea sau norocul, oglinda dcorativa sau cu scop practic este, cu siguranta, un accesoriu nelipsit din casele tuturor iar felul in care aceasta este pozitionata influenteaza starea noastra de spirit.

 

 

 

 

 

Leave a Comment