Practica in strainatate

Un stagiu de practica in strainatate este o ocazie unica. Daca esti student trebuie sa profiti de aceasta oportunitate deoarece nu stii cand te mai intalnesti cu ea.

Am sa vorbesc din propria mea experienta. Am ales un stagiu de practica in Germania anul trecut pe perioada verii. Sincer, eram plictisita de viata de zi cu zi si nu aveam niciun plan facut pentru acea vara, asa ca am hotarat sa ma inscriu la un stagiu de practica.

Zis si facut, mi-am depus dosarul, am dat testul de limba si interviul si totul a mers ca pe roate. Impreuna cu o colega din acelasi an cu mine am ales sa mergem in Braunschweig, Germania. Acolo am facut practica intr-un hotel de 4 stele numit Movenpick.

Am fost ajutori de bucatari in acel hotel. Nu a fost floare la ureche dar a fost o experienta magnifica pentru mine. Multe lucruri nu prea stiam despre bucatarie, dar m-am adaptat foarte usor. Lucram cate 8 ore pe zi iar 2 zile pe saptamana aveam liber. Locuiam in acel hotel, dupa cum va imginati o camera de 4 stele.

Aveam asigurate trei mese pe zi. Totul decurgea minunat. Oamenii de acolo au fost foarte primitori si caldurosi si ne-au ajutat atat cat au putut. Am vizitat tot orasul, m-am distrat, dar mi-am facut si noi prieteni.

In timpul liber ne relaxam la piscina, la cinema sau la cumparaturi. Bineinteles catigam si bauti dar luam si o bursa de la facultate. A fost o experienta incredibila timp de 3 luni.

Am invatat foarte multe lucruri pe care nu am sa le regret niciodata. Este o experienta unica si sfatuiesc orice student sa mearga intr-un stagiu de practica deoarece au doar de castigat. Prin intermediul acetsor stagii iti poti gasi mai usor un loc de munca in strainatate, si nu in constructii ci intr-un hotel renumit. De asemenea poti face practica ca si receptioner, barman, ajutor bucatar, ospatar, etc. Important este sa stiti limba engleza macar la nivel conversational.

1 Comments

  1. Dupa parerea mea fiecare universitate de aici ar trebui sa aiba astfel de parteneriate cu facultati din strainatate pentru a facilita studentilor schimburi de experienta.

Leave a Comment