Prietenie cu copilul adolescent

Perioada adolescentei este o perioada foarte dificila pentru fiecare parinte dar si pentru adolescent. Este o perioada in care se produc foarte multe modificari la nivel hormonal si la nivel psihic si fizic. In aceasta perioada copilul este de regula dezorientat din cauza etapei vietii si nicidecum din cauza sa.

Toti parintii isi doresc sa fie considerati cei mai buni insa este foarte important sa aveti o relatie buna cu copilul daca va dorit acest lucru. De fapt, de multe ori facem greseli si nu ne dam seama ca acestea pot avea repercursiuni asupra personalitatii copilului.

In aceasta perioada trebuie sa fim foarte apropiati de copil deoarece este o perioada care poate fi decisiva pentru copil si pentru comportamentul sau.

In primul rand, daca vrei sa ai o relatie buna cu copilul tau trebuie sa stii sa comunici cu el. De regula, ne grabim sa tragem concluzii si sa ne comportam neadecvat in momente nepotrivite. Asadar, este foarte important ca adolescentul sa aiba incredere in dvs ca sa va considere mai devreme un prieten decat un parinte.

Dumneavoastra trebuie sa  fiti pe aproape , deschisi spre comunicare, aratandu-le si spunandu-le tot timpul ca-i iubiti, orice ar fi. Nu interpretati gresit replicile lor taioase reducand comunicarea cu ei; continuati sa le ramaneti aproape deoarece au nevoie de dumneavoastra mai mult ca niciodata.

Copilul va avea tendinta de a va rapsunde urat la intrebarile dvs. “enervante” insa trebuie sa luati in considerare ca este nevoie de rabdare ca sa aveti o relatie placuta cu copilul.

Apoi, invata sa negociezi cu copilul deoarece este un lucru foarte corect. Copilul trebuie sa fie stimulat ca sa obtineti ceva de la el. Sigur ca trebuie sa aveti un punct de vedere si sa nu cedati foarte repede in fata presiunii copilului. Chiar daca el incearca sa forteze nota nu trebuie sa ii dai frau deoarece te poate santaja la un moment dat.

 

Leave a Comment