Primul trimestru de sarcina

Se intampla de foarte multe ori ca femeile care sunt la prima sarcina sa nu stie ce ar trebui sa faca sau cum ar trebui sa se comporte pe perioada sarcinii. Din acest motiv, am decis sa va ofer cateva sfaturi referitoare la sarcina si la lucrurile pe care trebuie sa le faceti in momentul in care aflati ca sunteti insarcinata:

Este bine sa imbini utilul cu placutul in aceste momente si sa nu ratezi sansa de a-ti imortaliza expresia fetei atunci cand medicul iti confirma vestea ca vei deveni mama. Aceasta poza va deveni o amintire frumoasa si emotionanta peste ani, care te va ajuta sa retraiesti cu nostalgie unul dintre cele mai frumoase momente din viata ta.

Daca nu ai facut-o pana acum, este timpul sa iei in calcul ideea de a renunta la fumat si sa eviti cu orice pret bauturile alcoolice. Chiar daca multi medici sustin ca daca este consumat ocazional si in cantitati mici, alcoolul pare sa nu afecteze sarcina, este mai indicat sa fii precauta, intrucat nu exista dovezi stiintifice in acest sens.  

De cum iesi pe usa spitalului cu confirmarea ca esti astepti un bebelus, este timpul sa te gandesti la un obstetrician bun care sa te monitorizeze in sarcina si sa te asiste la nastere. Opteaza pentru un medic cunoscut, cu reputatie in domeniu, sau mergi pe mana recomandarilor unor persoane apropiate.

Nu lua nicio decizie finala inainte de a vorbi macar cu 2-3 potentiali medici, pentru a-i intervieva in prealabil si a vedea daca iti inspira incredere sau daca sunt la zi cu noutatile in domeniu. Decide-te asupra medicului cu care consideri ca poti comunica deschis, care este mereu disponibil in caz de probleme si care te face sa simti ca esti pe maini bune.

Asadar, sarcina este unul dintre cele mai frumoase lucruri si din acest motiv trebuie sa aveti grija de dvs si de bebelusul dvs. Nu ignorati nici cele mai mici probleme!

Leave a Comment