Exista o serie de zvonuri care sustin ca McDonald’s se afla intr-o stare grava de „depresie” si ca ar putea sa se confrunte cu „ultimile sale zile”. „Suntem in chinurile unei depresii profunde si se pare ca aproape nimic nu se schimba. Probabil ca aproape 30% din operatorii nostri se afla in insolventa”- sustine analistul Mark Kalinowski.

Un altul scrie ca „CEO-ul McDonald’s seamana semintele pentru moartea noastra. Suntem un restaurant fast-food rapid, nu un restaurant casual ca Five Guys sau Chipotle. Sistemul ar putea sa se confrunte cu ultimele sale zile”. Mai bine de cateva zeci de francize ce apartin McDonald’s si-au exprimat frustrarea cu privire la managementul McDonald’s, sustinand ca planul de redresare al CEO-ului Steve Eastrbrook- care include diverse initiative- ar putea reprezenta, de fapt, o distragere de la problemele McDonald’s, cum ar fi calitatea alimentelor servite sau a serviciilor.

McDonald’s in depresie

„Lipsa unui plan de conducere este inspaimantatoare, dar vom continua sa gasim un plan de strategie mai eficient, care sa ne salveze in aceste momente dificile”- sustin conducatorii filialelor McDonald’s din Statele Unite. „Suntem in aceasta afacere inca de la inceputul anilor 1970, dar nu ne-am confruntat niciodata cu probleme mai dificile decat cele din ziua de azi. Ei bine, reactia companiei in fata celor nemultumiti este una simpla: „cui nu-i place, sa iasa din sistem”.

De asemenea, au existat o serie de alte francize care s-au plans de planul care doreste un meniu mic dejun pe toata ziua, sustinand ca acest lucru ar putea complica operatiunile de la bucatarie, dar si ca merge impotriva promisiunilor repetate de catre Easterbrook de a simplifica meniul. „Sistemul este pierdut la acest moment. Meniurile noastre inca au ramas la fel, dar incercam sa gasim mai multe solutii diversificate pentru clientii nostri. Insa, lucrurile nu stau foarte bine in ceea ce priveste afilialele”- sustin analistii.

In plus, se pare ca restaurantele afiliate McDonald`s au criticat si programul „Create your Taste”, care permite consumatorilor sa isi customizeze burgerii cu ingredientele premium. „Pur si simplu, CEO-ul McDonald`s arunca tot ceea ce s-a creat pana acum, de toti peretii”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *