In ziua de astazi femeile tin foarte mult la aspectul lor fizic, incercand sa fie din ce in ce mai frumoase si sa sfideze trecerea timpului. Pentru a putea parea mai tinere, fara riduri, femeile apeleaza fie la chirurgul estetician, fie la proceduri cosmetice, foarte eficiente si revolutionare in acest domeniu. Procedurile cosmetice au rolul de a corecta semnele de imbatranire prin stimularea productiei de colagen, raspunzator de elasticitatea pielii. Dat fiind faptul ca tehnologia evolueaza este evident faptul ca si aceste proceduri sunt din ce in ce mai sofisticate si ofera rezultate cat mai uluitoare. O astfel de interventie, realizata in mod corespunzator  poate intineri o persoana cu 5 ani.

Pana de curand, ridurile erau corectate cu ajutorul liftingului facial prin care chirurgul plastician intinde pielea din jurul ochilor, obrajilor si gatului. Excesul de piele era indepartat si astfel se realiza liftingul facial. Pe parcursul timpului au aparut o multitudine de alte solutii pentru corectarea ridurilor cum ar fi injectarea cu variante purificate ale toxinei botulinice care, administrat in doze mici relaxeaza muschii faciali care formeaza ridurile. Datorita faptului ca injectiile se fac foarte repede, disconfortul este foarte mic. Astfel, injectiile se repeta odata la 4-6 luni pentru ca rezultatele sa aiba un efect pe o durata lunga. Aceste injectii sunt cele mai folosite si benefice solutii la care apeleaza cele mai multe femei deoarece ofera un rezultat bun, pe termen lung iar disconfortul creat este minim. Rezultatele sunt vizibile imediat si dureaza o perioada destul de lunga de timp.

Alta solutie non-invazive este laserul non ablativ care penetreaza stratul exterior al pielii si stimuleaza productia de colagen, ameliorand si creand linii fine tenului. Procedura este suficient de dureroasa, de aceea este nevoie de un anestezic local. Aceasta tehnica este folosita pentru tratarea melasmei a petelor inchise aparute in timpul sarcinii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *