Reusesti sa te imparti intre prieteni, loc de munca, familie etc?

Este bine stiut faptul ca traim in secolul vitezei si ca toti ne plangem de o lipsa acuta de timp. Intre prieteni, relatie, familie, loc de munca, timp liber si treburi casnice suntem prinsi cu totii, incercand mereu sa jonglam cu toate acestea, fara sa ne lasa acaparati de una.

Prima data cand trebuie sa inveti sa te imparti intre doua astfel de categorii se intampla in generala/liceu, cand trebuie sa alegi cand sa iesi cu colegii si prietenii si cand sa iti faci temele – temele nu castiga mereu, nu-i asa? Apoi apar si relatiile amoroase, si, dupa cum se intampla destul de des, foarte multi devin atat de preocupati de relatie in aceasta perioada, incat uita de prieteni si teme. Din fericire, pentru majoritatea, adolescenta trece si invata in urmatoarea relatie cum sa se imparta intre cele trei directii.

Cred ca problema adevarata intervine atunci cand iti iei si locul de munca. Pentru multi, acest lucru se intampla chiar din facultate, iar acum trebuie sa se imparta intre job, proiecte pentru seminarii, relatie si prieteni, totul fara sa supere pe nimeni si eventual sa mai ramana si el cu ceva timp liber sa vada un film sau sa faca alte activitati – de ce nu, sa stea ceva timp cu mama?

Cum sa reusesti, insa, sa faci cu succes acest lucru? Locul de munca iti “mananca” intre 7 si 12 ore pe zi, in general sau poate esti medic de garda, moment in care petreci si mai mult timp. Iar, dupa ce termini ziua de munca, esti sleit de putere. Trebuie sa mergi acasa sa-ti gatesti si sa faci curat, sa-ti suni parintii, sa te vezi cu iubitul/iubita la o plimbare si apoi sa iesi cu grupul de prieteni la un suc.

Suna incredibil de aglomerat si chiar asa e. Insa, nu ai alte optiuni. Evident, fara loc de munca nu ai cum trai in societatea contemporana. Ai nevoie de o relatie pentru acele momente in care te simti singur si de prieteni pentru ca ei iti sunt mereu alaturi, in timp ce o relatie se mai termina, din pacate. Si nu poti sa stai in mizerie, nu-i asa? Macar de dragul oamenilor care ar putea sa vina in vizita.

Viata este grea, insa trebuie sa razbim. Succes!

Leave a Comment