Rolul lumanarilor parfumate in locuinta

homex.roPoate ca nu toti ati incercat gama variata de lumanari parfumate homex pentru locuintele ori birourile voastre. Cert este ca lumanarile au fost folosite inca din perioada antica si sunt obiecte decorative de cate nu ne putem lipsi nici in ziua de astazi.

Cateva statistici interesante: in peste 50% din locuinte la nivel global se aprind lumanari parfumate pentru schimbarea atmosferei din camere; in peste 80% din restaurante masa este servita la lumina lumanarilor; cadourile iau adesea forma lumanarilor parfumate, in peste 30% din cazuri; tipurile de lumanari decorative reprezinta peste 40% din obiectele de decor, ca sa nu mai vorbim de centrele de relaxare si de spa care folosesc fara doar si poate terapia prin masaj si cea pentru relaxare asociata cu aromaterapia si cu lumanarile parfumate.

Destinate relaxarii, lumanarile decorative sunt folosite in diverse arome care induc diverse stari. Lavanda si ylang-ylang, spre exemplu, sunt arome folosite pentru liniste; aromele de iasomie si pachuli se utilizeaza la meditatie, menta si eucaliptul ofera vitalitate si energie, iar scortisoara optimism si energie pozitiva.

Cu timpul insa lumanarile au devenit un adevarat obiect decorativ. Nu mai au doar acel rol simplu de a ilumina, ci ofera si un rol practic si estetic in locuinta. Rolul in combaterea stresului pe care il au lumanarile poate fi exemplificat simplu: tulburarile de somn pot fi foarte usor vindecate cu ajutorul lumanarilor parfumate ce ofera o lumina linistitoare si o aroma placuta, mai ales daca sunt combinate cu o baie relaxanta.

Diverse ca forme si culori, cat si ca tip de aroma, lumanarile parfumate si lumanarile decorative sunt tot mai folosite pentru infrumusetarea locuintelor. Suporturile in care sunt asezate contribuie la partea estetica si devin astfel parte integranta din designul interior, pe langa faptul ca aduc relaxare.

Adevarate opere de arta in unele cazuri, lumanarile parfumate aduc un confort si o eleganta deosebite oricarei incaperi; un plus de stil, un plus de aroma, un plus de relaxare – lumanarile parfumate si lumanarile decorative pot sa creeze un adevarat sanctuar al armoniei si relaxarii indiferent ce cadru completeaza prin prezenta lor. Fie in perioada sarbatorilor ori ocaziilor speciale, fie ca simple atentii, lumanarile parfumate sunt si variante ideale de cadou.

1 Comments

Leave a Comment