Samsung depaseste Kindle Fire in America de Nord

bebook-live-tablet-SURFSamsung vinde o multime de tablete in Statele Unite ale Americii si in Canada, dupa cum sugereaza un nou studiu. Produsele Samsung au fost cel mai popular tip al tabletelor Android pe care americanii si canadienii le-au folosit sa navigheze pe internet, invingand in fata tabletelor Amazon Kindle Fire pentru prima data, dupa cum a descoperit reteaua de reclame online Chitika.

Ca deobicei, toate versiunile de iPad al celor de la Apple au fost coplesitor tabletele dominante, inregistrandu-se cu 77.2% din navigarea pe internet pe tablete in cel de-al 2-lea trimestru al anului 2014. Samsung, cu toate acestea, a terminat puternic cu 8.3%, o crestere de la 4.7% de anul trecut. Amazon a mers in declin in aceiasi perioada, scazand de la 7.4% pana la 6.1%.

Studiul analizeaza doar folosirea browserelor de web, numarand impresiile reclamelor in reteaua de reclame Chitika. Acest lucru inseamna folosirea din aplicatii, precum urmarirea videoclipurilor prin intermediul aplicatiei Amazon Instant Video, sau lecturarea de carti prin intermediul aplicatiei Kindle, nu se iau in considerare. Cu toate acestea, fiindca navigarea pe internet este una din cele mai populare activitati pe tablete, studiul are sens in contextul caror modele se folosesc mai des.

Samsung a avut castiguri mari si in studiul de anul trecut, crescand cu 2.2% intre 2012 si 2013, asa ca pare ca strategia companiei furnizeaza mai multe modele de tablete in mai multe linii, aparent pentru a servi preferintele fiecarui client. In plus, linia Samsung Galaxy Note, ce a fost un diferentiator puternic cu S Pen Stylus, ar putea rezona cu cativa clienti.

Compania a fost de asemenea agresiva in retail si marketing, formand un parteneriat cu Best Buy pentru a-si pozitiona mai bine produsele sale in magazine si crearea unor reclame mai memorabile, cateodata cu celebritati populare.

Tactici similare par sa ajute Microsoft, tabletele principale ale companiei avand o oarecare crestere de la an la an, crescand de la 0.4% pana la 1.6%. De asemenea au crescut si tabletele Google Nexus, de la 1.6% pana la 2.2%.

Leave a Comment