Secretele economisirii

Fa-ti un buget de cheltuieli

Dupa ce ai reusit sa mai tai din cheltuieli, fa-ti un buget de cheltuieli pentru a sti in fiecare luna cat poti cheltui pe anumite categorii de activitati/produse/servicii etc. E important sa faci asta mai ales in cazul cheltuielilor fluctuante. De exemplu, luna asta voi cheltui doar 100 de lei pe cafea/ciocolata/cinema etc.

Nu mai folosi carduri

Incearca sa platesti cu bani gheata pentru orice cumperi. Este mai usor sa cheltui prea mult in momentul in care retragi dintr-un cont pentru ca niciodata nu stii exact cat mai ai. Stii insa ca mai ai. Daca ai bani gheata insa, vei vedea cum incet incet incep sa fie mai putini si vei fi mai atent cu cheltuielile.

Cardurile nu sunt neaparat rele. Totul tine de auto control. Daca le folosesti responsabil, poti sa ai diferite beneficii.

Deschide-ti un cont de economii

Este mult mai usor sa tii evidenta banilor economisiti daca ii tii departe de banii pe care ii castigi in fiecare luna.

Plateste-te mai intai pe tine

Economiile ar trebui sa fie prioritatea ta asa ca nu spune ca vei economisi ce va ramane in portofel/pe card la sfarsitul lunii. Imediat ce esti platit, pune bani deoparte intr-un cont de economii. Poti face asta automat, transferand luna de luna 10% din salariu intr-un cont de economii.

Nu te descuraja si nu renunta

Lucrurile mari se fac in timp asa ca nu descuraja. Nu vei deveni milionar peste noapte insa daca vei economisi luna de luna, la un moment dat vei avea de castigat chiar si de pe urma unui cont de economii.

Prioritizeaza-ti lucrurile

Trebuie sa stii ceea ce iti doresti. poti sa faci o lista sau sa scrii tot ce este important. Vezi care sunt lucrurile cele mai importante din viata ta si fa astfel incat sa iei in ordinea prioritatilor lucrurile care apar. Asadar, renunta la cheltuieli in zadar.

 

 

Leave a Comment