Sfaturi practice in alegerea avocatului

sursa: learnlegallaw.com

Poate ca nicio alta profesie nu are mai multe intelesuri decat cea de avocat. In general vorbind, avocatul este o persoana calificata si licentiata in a-si reprezenta clientul in instanta, avand abilitatea de a actiona in numele acestuia in cazul unei proceduri judiciare. Prin definitie insa, avocatul este o persoana licentiata in domeniul dreptului, care ofera ajutor si consiliere in probleme juridice.

Cum se alege un avocat?

In momentul in care realizezi ca ai o problema si nu ai abilitatea de a rezolva de unul singur- deoarece nu tine de competenta ta-, ai nevoie de un avocat care sa iti apere drepturile si sa iti ofere asistenta si reprezentare in procese in domeniul Dreptului Penal. Cu toate acestea, cu totii stim cat este de greu sa intelegem limbajul acestora si sa ne intelegem cu avocatii in termeni cat mai simpli si mai pe intelesul nostru. De aceea, atunci cand urmeaza sa apelezi la ajutorul unui avocat, este nevoie sa iti pui o serie de intrebari.

sursa: seegerlaw.ca

Identificarea celui mai bun avocat este cel mai important pas pe care il faci, daca iti doresti sa castigi usor si legal. Cu toate acestea, ai nevoie de ceva timp pentru a-ti face cercetarea. In timp ce piata abunda de avocati din toate regiunile tarii, alegerea celui potrivit inseamna o diferenta in atingerea succesului in cazul tau- sa nu mai spunem ca vei avea parte de liniste psihica odata ce lucrezi cu un avocat in care ai incredere. Ei bine, in continuare, vei afla care sunt cele mai bune metode care te pot ajuta sa iti alegi avocatul:

  1. Determina ce tip de avocat ai nevoie- Este de preferat sa alegi un avocat care s-a specializat in domeniul de care are nevoie cazul tau: exista avocati in drept civil, drept penal, drept comercial, drept fiscal etc.- iar alegerea celui specializat pe ceea ce ai tu nevoie reprezinta un plus in fata instantei.
  2. Poti apela la recomandarile facute de prieteni sau de familie- vorbeste cu prietenii sau cu membrii familiei care au avut odata nevoie de un avocat. Afla la cine au apelat si ce fel de servicii presteaza acesta.
  3. Cauta pe Internet– Google este cel mai mare motor de cautare, iar la un simplu click, poti gasi o multime de avocati ce se afla in zona ta. Astfel, odata ce ai facut acest pas, poti face o lista a avocatilor potentiali, care ti-au lasat o impresie buna, pe baza descrierii gasite in mediul online.
  4. Analizeaza website-ul fiecarui avocat pe care l-ai gasit- cauta informatii generale despre avocat, experienta pe care o are, domeniul de practica etc.- cele mai multe pagini web ale avocatilor ofera informatii pretioase, de pe urma carora iti poti face o idee generala asupra a ceea ce te intereseaza.

Alegerea avocatului specializat in drept penal

In cazul in care ai fost acuzat de o infractiune de ordin penal, vei avea nevoie de un avocat specializat in drept penal, care sa iti protejeze drepturile si sa te apere. Chiar si in cazul in care acuzatia adusa nu este una atat de grava, tot vei avea nevoie de reprezentare legala in acest sens.

sursa: pinterest.com

Asadar, un avocat specializat in drept penal va lucra dupa o strategie de aparare sigura si in beneficiul tau, aplicand legile actuale, alaturi si de cele precedente, astfel incat sa obtina o strategie solida de aparare, pentru a-ti justifica cazul.

2 Comments

  1. Avand in spate deja doua procese pot spune ca este o loterie alegerea avocatului. Pe langa asta o alta loterie este decizia judecatorului. Am apucat sa vad doua spete identice cu decizii diferite ale aceluiasi judecator. Iar in motivare o intorcea din creion sa isi sprijine decizia. Justitia in Romania este o joaca. Avocatul este doar un intermediar care are niste tarife… nu poate lupta cu un sistem in care judecatorul da decizii dupa cum s-a trezit in dimineata repectiva.

  2. Ai dreptate in parte la ceea ce spui, Diana. Totusi, cand iti alegi un reprezentant legal, trebuie sa fii si tu si respectiva persoana in deplina cunostinta de cauza. Daca nici avocatul nu iti mai reprezinta cum trebuie interesele, nu mai ai nicio sansa in fata judecatorului.

Leave a Comment