Sistemul de incalzire in pardoseala, avantajos si accesibil – afla de ce

In ultimii ani, incalzirea in pardoseala a cunoscut tot mai mare popularitate. Fie ca se alege acest sistem ca fiind singurul intr-o incapere, fie ca este o completare la sistemul de incalzire, cert este ca are numeroase avantaje. Mai cu seama pentru cei care au de suferit iarna cand centrala nu face fata caldurii necesare unei suprafete, este necesar a se tine cont de investitii la acest capitol, pe timp de vara.

Cum functioneaza sistemul

Incalzirea in pardoseala implica cabluri si conducte ce se montezaza sub podea, fiind acoperite cu o sapa. Astfel, incalzirea ajunge sa fie distribuita pe verticala, de jos in sus. Circuitul de acest gen inseamna sansa de a acoperi integral orice suprafata din incapere, a avea caldura peste tot, ceea ce aduce de asemenea beneficii.

Costurile reduse cu pana la 40 de procente reprezinta un prim motiv pentru care este de preferat instalarea unui astfel de sistem. De asemenea, se tine cont de faptul ca mucegaiul, igrasia nu mai apar, de vreme ce zona este incalzita la nivel extins. Daca la asta se adauga si ceea ce tine de eleganta designului interior, pentru ca dispar caloriferele, se profita de spatiu liber, atunci incalzirea in pardoseala este fara doar si poate complexa si avantajoasa.

Confortul termic este cel mai important aspect aici. Acest lucru este posibil prin setari independente pentru temperatura camerei. Ar fi ideal ca sistemul sa dispuna si de o completare de termostat pentru incalzire in pardoseala 2018; cu cat mai performant e, cu atat mai bine, pentru ca cele de generatie noua sunt si dotate cu functii dintre cele mai avantajoase. Poti seta temperatura in functie de un anumit orar zilnic, saptamanal, poti face setari si cand esti la distanta. In functie de tipul de termostat, ai sanse de personalizare a modului in care sa functioneze sistemul, pentru a crea un mediu ambiant placut tie.

Specialistii spun ca datorita faptului ca incalzirea porneste de la nivelul picioarelor, utilizatorul se va simti confortabil si se va incalzi rapid, ceea ce nu se intampla si cand sunt alte sisteme de incalzire folosite.

Cat este de rentabil

Pentru a decide in ce masura un astfel de sistem este avantajos pentru locuinta trebuie sa se faca un calcul raportat la investitie versus avantaje pe termen lung. Aici trebuie spus ca durata de viata a unui sistem de acest gen ajunge si pana la 80 de ani. Consumul de resurse de tip gaz sau energie electrica se poate reduce cu pana la 40 de procente, astfel ca pare sa fie mai mult decat avantajos.

Este adevarat ca investitia initiala in sistemul de incalzire in pardoseala este una mai ampla. Mai cu seama pentru cei care au deja casa construita si finisata, va exista un deranj total de a demonta pardoseala, a introduce sistemul si ulterior de a reaseza totul. Dar cand o astfel de decizie este luata in conformitate cu etapele de constructie ale unei locuinte, cu atat mai mult se merita ca pana la turnarea sapei sa se instaleze si sistemul de incalzire.

Leave a Comment