Socializare si prietenii false

Unele din cele mai mari temeri ale oamenilor este sa nu isi faca prieteni pe care nu se pot baza si cu toate acestea, aici ajung cele mai multe relatii de prietenie. Din acest motiv unele aplicatii de socializare iti dau posibilitatea sa blochezi unele persoane, sa ai propriile setari de confidentialitate, incat sa nu te gaseasca oricine si nu in ultimul rand iti ofera posibilitatea de a partaja informatiile personale.

Cele mai multe relatii de prietenie sunt cele care se formeaza in mediul virtual si decurg la fel de bine si in mediul real, in care ambii parteneri ai relatiei se pot baza unul pe celalalt, isi pot spune cele mai intime ganduri. Daca unele prietenii din copilarie abia s-au reinodat, atunci este indicat sa pastram relatia.

Din acest motiv se spune ca cele mai multe persoane din mediul virtual pretind sa fie ceva ce nu sunt si incearca pe cat posibil sa isi creeze un cont fals cu care pot cuceri alti oameni sau cu care pot realiza diverse tranzactii comerciale. Astfel, se pune probleme de a nu divulga informatii cu privire la adresa unde locuim, datele personale de identificare, numarul de telefon sau codul pin al cardului.

Desi pare o solutie buna de a scapa de singuratate, mai ales atunci cand suntem departe de casa si ne este dor de parinti si de cei mai apropiati prieteni, aceasta nu este indicata. Cel mai bine este sa oprim comunicarea cu o persoana care nu ne inspira incredere sau despre care avem un presentiment ca nu ar conduce la ceva bun. Poate ca uneori ne dorim sa ne expunem viata in fata cuiva care nu ne cunoaste si din motivul de a primi un sfat sau o indrumare, mai ales daca suntem intr-o conversatie cu cineva mai matur ca noi.

 

Leave a Comment