Tati in lumea animala

Animalele salbatice si oamenii au o gramada de lucruri in comun, ingrijirea puilor (copiilor) fiind unul dintre aceste lucruri. In regnul animal, avem cateva specii care sunt renumiti pentru faptul ca sunt tati de exceptie. Masculii in lumea animala sunt ilustratii paterne foarte puternice, fie dezamagiri groaznice. Pe de o parte, avem tati care isi pun viata in joc pentru a-i proteja pe cei mici, iar pe de alta parte avem tati precum este ursul grizzly, care este faimos pentru faptul ca isi ataca proprii pui. In continuare vom vorbi despre cateva specii in care tatal dispune de un caracter foarte iubitor si protector fata de puii sai.

Gorila de munte cu spatele arginitiu – Tati putin cam prea protectivi, fiind foarte stricti cu cei mici atunci cand vine vorba despre cautarea hranei, rezolvarea conflictelor dintre doi sau mai multi pui, etc. Chiar daca gorila de munte este un tata foarte rigid, poate intreprinde totusi diverse activitati recreationale, alaturi de puii sai.

Bufnita – Un lucru comic despre masculii de bufnita este faptul ca acestia sunt mai mici decat femelele. Odata ce ouale au fost depuse, femela sta non stop pe acestea pentru a ajuta puii sa eclozeze, in timp ce taticul este la vanatoare de sobolani, soareci si veverite. Chiar si dupa ce puii au iesit din oua, tot masculul va fi acela care va aduce hrana, insa de data asta va trebui sa lucreze si mai mult, deoarece sunt mai multe guri de hranit.

Leul – Leii sunt cel putin ciudati atunci cand vine vorba despre ingrijirea celor mici. Probabil ca nu sunt genul tipic de tati care se joaca, aduc hrana si acorda foarte multa atentie puilor sai, insa ceea ce-i face sa fie unii dintre cei mai buni tati din regatul animalelor, este faptul ca sunt violent de protectori fata de puii lor si fata de restul familiei, ajungand sa-i protejeze pana la moarte.

 

 

Leave a Comment