Te chinui ca sa treci peste fostul partener?

Oamenii duc o povara incredibil de mare atunci cand sunt respinsi de o persoana pe care o iubesc. Insa, oamenii de stiinta au descoperit ca sentimentele negative ce raman in noi in urma unei despartiri pot deveni o povara si mai grava, deoarece au potentialul de a sabota viitoarele relatii. Respingerea poate persista chiar si cativa ani de zile si poate determina o multime de probleme in relatiile de dragoste care vor urma- avertizeaza specialistii.

Universitatea Stanford a realizat un studiu care a analizat legatura dintre respingere si increderea de sine a persoanei care este respinsa. “Cercetarile arata ca unele credinte de baza despre personalitate pot contribui la imbunatatirea starii persoanelor care sunt respinse, care se confrunta cu durerea respingerii”- sustine Carol Dweck, de la Universitatea Stanford. Alte studii sustin ca oamenii pot lupta cu durerea provocata de despartire, insa studiul din prezent a descoperit ca senzatia de a ne simti respinsi poate conduce la sabotarea viitoarelor relatii de dragoste pe care le vom avea.

“Putine lucruri din viata sunt mai traumatizante decat a fi respins de cineva care te cunoaste bine si care, brusc, decide ca nu ii mai pasa te tine si nici nu mai doreste sa fie cu tine”- sustine Dweck, adaugand ca respingerea romantica reprezinta o amenintare la adresa imaginii de sine.

Despartirile afecteaza femile mai tare

Oamenii de stiinta de la Universitatea Binghampton au intrebat 5705 participanti la studiu, din 96 de tari, sa clasifice durerea emotionala si fizica prin care trec in urma unei despartiri, pe o scara de la 1 (fara durere) la 10 (durere insuportabila). Astfel, acestia au descoperit ca femeile au tendinta de a fi afectate mai tare in urma unei despartiri, oferind un nivel mai ridicat de durere fizica si emotionala.

In timp ce despartirile afecteaza femeile pe acest plan, acestea au tendinta de a se recupera mai repede de pe urma unei despartiri. Barbatii, pe de alta parte, nu se recupereaza complet- si asta din cauza ca isi suprima sentimentele.

Leave a Comment