Termostatele wireless – o solutie ideala pentru locuinta

Pe timp de iarna, sistemele de incalzire sunt esentiale.  Acestea asigura caldura necesara pentru incalzirea locuintelor, intr-un mod eficient. In functie de tipul de termostat utilizat, fiecare poate sa reduca mai mult sau mai putin nivelul de consum (de lemne, gaze sau electricitate).

            Una dintre cele mai eficiente metode de incalzire o reprezinta sistemul IT 600, furnizat de compania Salus Controls, care si-a extins piata de desfacere si in tara noastra. Acest tip de sistem prezinta o eficienta crescuta de incalzire, este practic si poate fi achizitionat la un pret accesibil pentru aproape orice buget.

            Oricine s-ar stradui sa economiseasca niste bani daca ar sti ca produsul pe care il cumpara ii ofera rezultate garantate. Sistemul IT 600 cuprinde mai multe tipuri de termostate: wireless, cu fir sau cu regim de noapte.

            Noul sistem IT 600 cu comunicare wireless reprezinta o modalitate extrem de eficienta pentru a incalzi locuinta. Acestea se pot monta pe perete si se alimenteaza electric. In functie de preferinte, poate fi folosit ca termostat programabil sau neprogramabil.

            Pentru o si mai buna functionare, acesta se poate utiliza impreuna cu alte accesorii precum centrele de comanda, robinetele, radiatoare sau receptoarele de sistem. Exista cateva valori de temperatura recomandate pentru fiecare locuinta. Spre exemplu, in camera de zi, temperatura ideala ar trebui sa fie intre 19 si 22° Celsius, cea din dormitor inre 16 si 18° C (este indicat ca pe timp de noapte aceasta sa ajuna undeva intre 20 si 24°C).

            Cel mai bine ar fi ca atunci cand parasesti locuinta, sa reduci temperatura cu cateva grade. Atat termostatele cu fir, cat si cele fara, sunt ideale pentru a detine controlul incalzirii din locuinta proprie.

            La ce ajuta un termostat bun?

            Termostatele sunt necesare pentru a putea asigura o mai buna functionare centralelor termice. Prin aceasta este favorizat controlul sistemului de incalzire intr-un mod mai facil si mult mai practic.

            De exemplu, atunci cand setezi o anumita temperatura pana la care vrei sa incalzesti incaperile, termostatul permite cresterea acesteia exact pana la limita stabilita de tine. In momentul in care temperatura incepe sa scada sub valoarea programata, aceasta reporneste centrala pana se atinge din nou temperatura setata.iT600

            Cum functioneaza acesta termostat? Acesta emana semnale de radiofrecventa catre receptor, printr-un modul fix care se afla in legatura directa cu centrala. Cea mai mare parte a termostatelor wireless functioneaza pe o frecventa de 868.35 MHz.

            Acest tip de termostate dispune  de o serie de caracteristici care il fac mult mai avantajos ca aparat de control al temperaturii. Setarile de temperatura se regasesc in trei trepte si sunt ajustabile. Se poate opta fie pentru modul Party, fie pentru Vacanta, dupa necesitate.

            In cazul in care este nevoie, se poate apela la suprareglarea permanenta sau temporara, dupa caz. Programul de incalzire si racire este implicit, ceea ce este o dotare de care ale sisteme nu dispun si, de asemenea, se poate comuta pe oricare dintre acestea atunci cand este folosit impreuna cu centrul de comanda Salus, modelul KL08RF sau cel KL10RF.

            Avantajul pe care functia de Backup il ofera consta in faptul ca atunci cand are loc o pana de curent, nu este necesara refacerea setarilor. Acestea sunt numai cateva dintre beneficiile pe care le aduce sistemul IT 600, in realitate, ele fiind mult mai multe.

            Cert este faptul ca termostatele din aceasta categorie faciliteaza controlul asupra centralelor termice, prin eficienta pe care o au. Alte informatii privitoare la sistemele Salus Controls se gasesc online pe site-ul www.saluscontrols.ro.

1 Comments

  1. Mereu am pus pret pe confort. E bine sa ai liniste in casa, sa fie caldura si daca apare ceva sa poti sa repari imediat. Eu unul am cumparat si foarte multe produse de pe tehnicbazar.ro si pot spune ca acum totul e pus la punct.

Leave a Comment